Kümnekuune Iira-Riina, kes elab Rootsis, leidis pere villa esikust mängu-ussi. Arvas ta… Tegemist oli aga elusa ussiga, kes beebit käest hammustas. “Käsi nägi välja nagu Michelini-käsi ja sõrmed olid jääkülmad,” ütleb ema Anu ajalehele Expressen. Iira-Riina käsi ja käsivars paistetasid üles ja beebi viidi kiirabiautoga haiglasse.

Oli hommik ja pere viibis parajasti esikus kui Iira-Riina järsku kõvasti nutma ja karjuma hakkas. Anu Juvonen nägi, kuidas ta pisike tütar ussist sabapidi kinni hoidis. “Issand jumal, see oli täpselt nagu filmist võetud. Üritasin ussi käest lahti raputada, aga siis hoidis ta seda veel kõvemini,” ütleb Anu.

Lõpuks pillas laps ussi põrandale ja kui Anu selle purki toppis, sai ta aru, et tegemist oli elusa rästikuga. “Uss oli kõigest 10-15 cm pikk – beebiuss. Aga nad on ju sama ohtlikud kui suured,” ütleb ta.

Paar tundi hiljem hakkas käsi paiste minema, muutus siniseks ja sõrmed kangestusid. “Sattusin kohutavalt paanikasse ja sain aru, et olukord on tõsine. Sain aru, et pean haiglasse minema.”

Haiglas sai Iira-Riina vastumürki, tunneb ennast nüüd jälle hästi ja tigedat mängukaaslast meenutavad veel vaid mõned sinikad.

Anu arvates oli see õnnelik õnnetus, sest asi oleks võinud lõppeda palju hullemini. “Ma ei julge selle peale isegi mõelda, mis oleks võinud juhtuda kui laps oleks ussi suhu pannud. Väikesed lapsed topivad ju kõik, mis nad põrandalt leiavad, suhu. Vedas, et uss hammustas enne kui midagi veel tõsisemat oleks juhtunud,” ütleb Anu.

Vanemad, väikseid lapsi ei tohi minutikski järelvalveta jätta!