“Kunsti vastu tundsin huvi juba lasteaias, kus sain aru, et suhtun asjasse palju entusiastlikumalt kui teised ja kindlasti aitas huvi süvenemisse kaasa ka vanaema juures veedetud pikad suved, kus sai vanaema kõrval õmmeldud ja joonistatud,” räägib täna Eesti Kunstiakadeemias moedisaini õppiv 20-aastane noor ja andekas Kati Stimmer Gossip.ee’le.

Kati Stimmer, palun rääkige natuke endast… (kus õpite-töötate)

Olen pärit Koselt, kuid hetkel elan teist aastat pealinnas, kus õpin Eesti Kunstiakadeemias moedisaini. Minu unistus on elada maal kõigi oma koerte-hobuste-laamade-lastega ja kududa pehmeid kampsuneid.

Mis on teie hobid?

Kindlasti leian alati aega kudumisele, minu puhul on väga tavaline keset palavat suvepäeva kududa imesooje mohäärkindaid või midagi muud väga ebasobivat. Üritan ka aeg-ajalt maalida ja joonistada, et käsi oleks soe. Väga oluline on minu jaoks leida aega spordile, sest olgem ausad — terves kehas, terve vaim. Nendest kõigist hobidest kõige olulisem on aga mu koer, kuigi ma ei tahaks teda liigitada hobide alla, sest ta on siiski täieõiguslik ja vägagi sõnakas pereliige.
 
Millal hakkasite kunsti vastu huvi tundma?

Kunsti vastu tundsin huvi juba lasteaias, kus sain aru, et suhtun asjasse palju entusiastlikumalt kui teised ja kindlasti aitas huvi süvenemisse kaasa ka vanaema juures veedetud pikad suved, kus sai vanaema kõrval õmmeldud ja joonistatud.
 
Armastate lisaks joonistamisele ka kududa. Kui palju ise endatehtud kudumeid kannate?

Tänaseks olen kaotanud igasuguse järjepidamise selles, kui paljud inimesed kannavad minu kudumeid, kuid paratamtus on see, et kingsepp on ilma kingadeta!

Kes on teie lemmikkunstnik/disainer/moelooja. Miks nemad?
Lemmikkunstnik on kindlasti läbi aegade Alphonse Mucha, pole olemas midagi ilusamat, graatsilisemat ja läbimõeldumat, kui tema plakatikunst ja illustratsioonid. Disaineritest olen alati olnud vaimustuses Alexander McQueenist, kuid kellele ei meeldiks siis selline suursugune moekunstnik. Viimasel ajal on mulle huvi pakkunud Marit Ilisoni rõivad ja konseptsioon nende taga, kõik on kuidagi väga õige ja minu esteetikaga kooskõlas.
 
Kes on teie eeskujud, kelle tööd teid inspireerivad?

Mul ei ole otsest eeskuju, ega kindlat inimest, kes mind inspireeriks, küll aga leian ennast tihtipeale leidmas lahendusi ja innustust piltidest, kus figureerivad loomad ja loodus.
 
Rääkige palun natuke oma riietumisstiilist ja stiililemmikutest?

Võib vist öelda naljaga pooleks, et ma olen üsna stiilitu inimene — enamus ajast mugavalt teksades ja t-särgis. Loomulikult leiab mu kapist ka ühe paari ilusaid kingi ja kleidi, kuid need tulevad sealt harva välja.

Milline on teie meelest suurim moeaps?
Suurim moeaps on minu jaoks alati see, kui inimene on endale selga ajanud midagi sellist, milles on tal kohutavalt ebamugav.
 
On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?
Kannan suhteliselt vähe ehteid, küll aga näeb terane vaatleja seda, et mul on alati ainult ühes kõrvas kõrvarõngad. Ma soetan endale haruharva ehteid ja siis nad jäävad ikka kuidagi karbi põhja tolmu koguma.

Mida arvate Eesti moest ja moekonkursitest?
Minu arust on Eesti mood ja moekonkursid väga kenad! Ei ole ühtegi halba sõna, ainult kiitused!
 
Milline saavutus on teile siiani elus kõige suuremat rõõmu pakkunud?
Ma arvan, et praeguse seisuga see, et ma sain EKA’sse tasuta kohale õppima seda, millest olen unistanud.

Nimetage palun 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks…
Mäletan, et kunagi vandusin tulihingeliselt, et ma ei pane elu sees kitsaid pükse jalga ja näed sa siis nüüd… Never say never.
 
Nimetage palun 5 rõivaeset, mis peaks igal naisel kapis olema…

Ilmselgelt 5 tema lemmikut rõivaeset, pole olemas mingeid muid reegleid!
 
Millist rolli mängivad teie elus värvid? Mis on teie lemmikvärv?
Värvid on minu jaoks ühed maitsvad ja meeldivad tegelased, mul on harjumus otsida tänavapildist pidevalt ilusaid värvikombinatsioone ja mõelda, kuidas neid ära kasutada. Enda lemmikvärvideks on erinevad beežid toonid.
 
Kus näete ennast 10 aasta pärast?
Loodan, et 10 aasta pärast on mul oma bränd, kodu ja pere, mis on suurenenud mõne liikme võrra.
 
Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?
Blogi (http://valgevaikus.blogspot.com/) olen pidanud, ma usun, et üks 5-6 aastat. Kõige toredam on lõppude-lõpuks ikka tagasiside, olen lõputult tänulik iga viimsegi kui hea sõna üle!
 
Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt(nädalaselt) külastate?

http://knitbits.tumblr.com/
http://lovelyfibers.tumblr.com/
http://1000-whispers.blogspot.com/
http://carablogs.tumblr.com/


Kati Stimmer (Fotod: Valgevaikus.blogspot.com)

[ot-gallery url=”gallery/blogija-kati-stimmer-gossip-eele-loodan-et-10-aasta-p%c3%a4rast-on-mul-oma-br%c3%a4nd-ning-oma-kodu-ja-pere”]