“Meil toimub juba kuuendat aastat Emadepäeva kontsert, kus on kaasatud Neeme Beebikooli lapsed koos emmedega, esineb Neeme kool, laulavad lasteaia lapsed, esineb Jõelähtme Muusikakool,” räägib ansambli Laine laulja ja Neeme kandi hakkaja ning särtsakas naine Sirje Põllu Gossip.ee’le.

Sirje Põllu, 5. mail oli “Teeme ära” talgupäev ning TV3- e “Seitsmesed uudised” kajastasid Neeme talgupäeva. Mida te arvate “Teeme ära” kampaaniast ning mida põnevat te Neeme kandi talgupäevast meenutaksite?

Meie Neeme küla teeb oma küla korda igal aastal 1.mail. Hea oli tõdeda, et võrreldes eelnevate aastatega, on prügi kultuur oluliselt muutunud ja seda paremuse poole. Prügikottide hunnik oli vähemalt kümme korda väiksem, kui eelnevad aastad.
 
Saime sügisel uue bussipaviljoni, mis vajas värvimist, samuti ei olnud paviljonis istepinki, mis nüüd valmistati, ning ilumeele kosutamiseks saime tehtud puidust lillealuse. Meil on alati talgud lõbusas meeleolus, sest Volbripidu lõpeb varajastel hommikutundidel, ning seega inimesed kohe külavahel töötegemiseks võtta. Nii oli ka seekord. Ega talgud ei peagi olema surmtõsised ettevõtmised. Suhtlemisrõõm ja pärast ühine supi söömine lõbusas seltskonnas on VÄÄRTUS OMAETTE!
 
13. mail on Emadepäev. Kas see päev on teie jaoks midagi erilisemat või tavaline tähtpäev, nagu naistepäev näiteks?

Kindlasti on see hoopis midagi erilisemat, kui naistepäev. See on ema ja lapse suhe, tähelepanuavaldus oma kõige kallimale, s.o emale.
 
Kas Neemes toimub Emadepäeval ka mõni üritus?

Meil toimub juba kuuendat aastat Emadepäeva kontsert, kus on kaasatud Neeme Beebikooli lapsed koos emmedega, esineb Neeme kool, laulavad lasteaia lapsed, esineb Jõelähtme Muusikakool. Kontserdile järgneb hariv tegevus kogu perele. Kuna oleme merega ümbritsetud küla, tundub mõistlik, et vetelpääste koolitus ja sellekohased võistlused tuleks ohutuse mõttes kõigile kasuks. Suurematel on võimalus proovida rooli kätt Rae Autokooli juhendamisel, müüme lilli ja peame laata.
 
Kas Volbriöö oli Neemes rahulik? Millised on Neeme Naiste Rannavalve Seltsi plaanid suveks?

Volbriöö pole Neemes kunagi rahulik, sest Wana Kala Kõrts korraldab alati sellekohase ürituse. Ees ootab Jaanipäev, kus peaesineja on Kuldne Trio ja meil tuleb organiseerida rahvale erinevaid võistlusmänge. Suvi lõpeb Muinastulede ööga meie poolsaare tipus, kus toimub igaastane ühislaulmine!
 
Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Kuna olen muusikaõpetaja, siis see, mis toimub riigi tasandil haridusvaldkonnas, on täiesti jabur. Olin meie haridusministrist paremal arvamusel. Jõuga läbiviidud reformid, kus järjekordselt ei kuulata, mida õpetajatel selle kohta öelda on, ei jõua mitte kusagile.
 Venelastel on selle kohta hea väljend: Lamat ne stroit!
 
Kas teil ansambli “Lainega” ka kontserte plaanis on ning äkki teete ka mõne uue laulu?

Viimane uue laulu esitus toimus Eesti Laulus koos Kosmikutega. Kas just uut laulu vaja on, eks elu näitab. Kontserdil oodatakse ikka tuttavaid lugusid, sest äratundmise rõõm on suurim rõõm. Avalikest esinemistest lähim on 7. juuli Õllesummeril.