Lisa Mai Lindberg on kaunis ja hakkaja noor Eesti blogija, kes armastab häid kohvikuelamusi, moodi ning blogimist. Kolm aastat vahvat elustiiliblogi pidanud Lisa Mai räägib Gossip.ee’le, et tulevikus soovib ta tegeleda rohkem moega. “Suurim soov on, et mul oleks kümne aasta pärast väike ateljee, kus sünnivad minu-nimelised rõivad. Kindlasti sooviksin jätkata ka blogimist, mis võiks aset leida kuskil moeajakirjas,” räägib Lisa Mai Gossip.ee’le.

Palun rääkige natuke endast: millega tegelete, kus koolis-tööl-huviringides käite?
Käin Gustav Adolfi Gümnaasiumis. Kooli kõrvalt olen juba viimased paar aastat töötanud ema kohvikus, Cafe Petersonis (ootan külla!). Võib öelda, et eksamiteks valmistumise kõrvalt tegelen ma hetkel suvehooaja paikapanemisega. Spontaansus muidugi ennekõike, aga kuna ma soovin suvel võimalikult palju reisida, siis kahjuks keegi lennukipileteid minu eest ära ei osta.
 
Mis on teie hobid?
Kõige rohem armastan raha investeerida headesse kohvikutesse. Kui uue hilbu ost võib järgmiseks päevaks olla meelest läind, siis hea kohvikukülastus mõlgub meeltes pikemat aega.
 
Muidugi on mu teine kirg siiski riided ka. Täpsemalt tõmbab mind nende valmistamine ise. Rohkem meeldib mulle õmmelda riideid sõbrannadele, sest tore on lõpuks näha kaua tehtud kaunikest kellelgi seljas. Pärast mitu tundi tegemist ja ühe asja ümber oma päevi veetmas, näen meelsamini oma loomingut minemas oma teed, stiilsete inimeste garderoobidesse. Kuid on ka erandeid. Oma võidukollektsioonist olen riideid vaid laenanud parimatele sõbrannadele, kuigi ostuhuvilisi oli palju, pole raatsinud ühtegi ekslemplari maha müüa. See jääb mälestuseks mulle minu moeloomingu algusteest.
 
Rääkige palun natuke oma stiilist ja stiililemmikutest? Mis/ kes teid inspireerib?
Ma pole siiani jõudnud oma stiilis kindlale järeldusele. Ma loodan, et ma ei kaldu ka tulevikus kunagi ühte äärmusesse. Mulle meeldib see, et mu garderoobis leidub nii naiselikkust kui ka poisilikkust, ehk ma saan alati riietuda end oma hommikumeeleolu järgi. Kõige rohkem inspireerivad mind inimesed mu ümber. Lähedastest sõbrannadest olen ma kõige rohkem sõltuv. Kuskil moepealinnas olev fashionista mõjutab mind palju vähem.
 
Milline on teie meelest suurim moeaps?
Suurim moeaps on see, kui inimene ei oska oma naiselikke ja poisilikke riideid moekalt kokku sobitada. Sest tegelikult annab seda suurepäraselt teha. Aga Tallinna tänavatel kõnnivad meile tihti vastu tüdrukud, kes kannavad miniseelikut ja suusajopet – loomulikult üheskoos.
 
Teine kohutav moeaps on kanda retuuse pükstena. Pean silmas seda, et on retuusid, tükk maad vaba pinda ja alles siis saabub pluus. Retuuse saab muidugi ka ilusamini kanda.
 
On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?
Minu igapäevaseks aksessuaariks jäävad kahjuks ainult kaks kõrvarõngast, mis paiknevad mul ebatavalistes kohtades. Olen eriline selle poolest, et seal kus on enamus inimestel kõrvaaugud, mul auke polegi. Sõbrannad teevad ikka nalja, et see poleks enam minu moodi, kui mul oleks kõrvas suured kõrvarõngad.
 
Milline saavutus on teile siiani elus kõige suuremat rõõmu pakkunud?
Kõige suurem saavutus minu alal oli kindlasti eelmisel aastal, viie kooli ühise moeshow Moelennuki võit. Kollektsiooni loomise protsess ja kõik kulges ideaalselt, ma ei mäleta ühtegi pinget selle ajal. Ma ei pannud paberile mitte ühtegi kavandit, kõik sündis töö käigus. Ja nagu hiljem selgus, kukkus hästi välja. Terve moeshow päeva sai meil modellidega nii palju nalja, et see oli pigem nagu vahva kõrvalepõik argipäevast, mille taga olid tegelikult unetud ööd õmblusmasina taga. Tulevikus sooviksin seda kindlasti taas korrata.
 
Palun nimetage 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks…
Ma tahaks öelda, et ma ei kannaks iialgi suurt paksu sulejopet ja ugisid, aga kahjuks meie kliimas teisiti läbi ajada on raske. Kadestan neid naisi, kes saavad talvehooajal kanda sametist saapaid ja kontsi, ilma et peaks muretsema läbiligunemise ja jalaluumurru pärast. Tegelikult juba meie naaberriigis Stockholmis saab seda väga edukalt teha, sest seal töötavad tänavapuhastusautod 24/7, nii et kesklinna tänavatel on talvel raske lund leida. Paari-aasta tagune lateks retuusi maania, pole samuti minu maitse.

Palun nimetaga 5 rõivaeset, mis peaks igal naisel kapis olema…
Must have on kindlasti stiilsed ja hästiistuvad teksad ning kõrged kontsad. Ka ilma musta kokteilikleidita, mis sobib igasse olukorda, ei kujutaks ma oma elu ette. Naise garderoobi on ka raske ette kujutada ilma ilusa pesu ja hea parfüümita.
 
Millist rolli mängivad teie elus värvid? Mis on teie lemmikvärv?
Kunagi ma arvasin, et on paar kindlat tooni, mis ei sobi mulle, ja millist värvi riideid ma kunagi ei osta. Olen avastanud, et tegelikult see ei ole nii. Ma arvan, et mu riidekapist leiduvad peaaegu kõik toonid. Aastatega olen küll avastanud, et mulle meeldib kanda värve, kuid miskipärast kannan üha rohkem musta. Kindlasti tundub see mulle ka sellepärast nii, et selja taga on pikk talv. Suvel üritan olla nii värvline, kui vähegi võimalik! Riietusevalikul puudub mul kindel lemmikvärv.
 
Kellena, kus näete ennast 10 aasta pärast? Kelleks soovite saada (olete juba saamas või saanud)?
Suurim soov on, et mul oleks kümne aasta pärast väike ateljee, kus sünnivad minu-nimelised rõivad. Kindlasti sooviksin jätkata ka blogimist, mis võiks aset leida kuskil moeajakirjas. Ma arvan, et ma olen pisut boheemlane ja teisest küljest jälle stilistikat tegev moegurmaan. Loodan, et ma ei jää pidama ühe tegevuse juurde, vaid et mu päevakava koosneb mitmest erinevast sündmusest mis on kõik seotud disainiga.
 
Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?
Kõige lõbusamad on öised seigad, kui inimesed on peomeelolus julgemad ja astuvad ligi, räägivad avameelselt, mis neile mu blogi juures meeldib ja kuidas ma olen neid inspireerinud. Samuti on armas, kui keegi meelde tuletab, et oleks aeg teha uus postitus. Väikest-viisi olen bloginud (http://lmlindberg.blogspot.com/) juba kolm aastat. 

Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt(nädalaselt) külastate?
Kõige tihedamini jälgin sõbranna Roberta blogi robertae.blogspot.com. Ta annab alati jõudu edasipürgimiseks ja unistamiseks, et kõik on võimalik. Enda rootsi keele arendamiseks meeldib mulle jälgida ka kenzas.se blogi. Lisaks veel sequinblog.com, songofstyle.blogspot.com ja < a href="http://www.stylorectic.blogspot.com" target="_blank">stylorectic.blogspot.com.


Lisa Mai Lindberg (Fotod: lmlindberg.blogspot.com)