Sel aastal esindab Rootsit Eurovisiooni lauluvõistlusel 28 aastane maroko päritolu lauljatar Loreen lauluga “Euphoria”, mis ülekaalukalt “Melodifestivalen”’il esimese koha sai.

Ka eelmisel aastal võistles Loreen samal laval lauluga “My Heart is Refusing me”, millega ta küll võiduni ei jõudnud, kuid millest sai hitt ja seda suures osas tänu gaypublikule. “Nad said aru, et see oli rohkem kui tantsulugu, et see oli “a nice story”, räägib ta ajakirjale Café.

Et Loreen end gayringkondades sama hästi kui igal pool mujal tunneb, oli selge kui ta eelmisel aastal ajakirjale QX ütles: “Oleks vale öelda, et mulle meeldivad ainult mehed… Ma olen avatud.”

Värskes intervjuus arendab Loreen öeldut edasi: “Kõik tahavad kõike ja kõiki mingisse kindlasse kasti liigitada. Aga armastus on nii nagu armastus on. Mõned armuvad võib-olla lihtsalt suguorganisse, kust mina tean?”

Kui Loreen armub, siis tunneb ta seda oma südames. “Mees või naine, who cares?“, ütleb ta.

Kuidas aga suhtutakse lauljatari vaadetesse armastusest Azerbaidzhaanis, kus islamiusk valitseb, selgub maikuus kui seal järjekordne Eurovisiooni Lauluvõistlus toimub.

“Küllap ülen ma midagi “rumalat” nende vaadete kohta seoses naiste õigustega ja pärast seisab ajalehtedes “Loreen on kadunud”,” naerab ta. “Lauluvõistlus on sealse rahva jaoks väga suur sündmus. Mind hakatakse intervjueerima. Oleks vastutustundetu seda maad eelnevalt mitte tundma õppida ja tuleb üritada öelda midagi mõistlikku kui ma oskan.”