10. septembril toimus Baltimaade suurimal toidumessil Riga Food rahvusvaheline tippkokkade võistlus „Riga Open Culinary Cup“, mille peaauhinna võitis Tallinna restoranide Beer House ja Korsaar peakokk Dmitri Rooz.
Teist aastat korraldatud konkursil osalesid köögitaidurid Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, Itaaliast, Poolast ja Rootsist. Ülesandeks oli valmistada etteantud toiduainetest nelja tunni jooksul kolm rooga.
Dmitri Roozi võistlusköögis sündisid aurutatud haugifilee porgandi-sellerikreemi ja vähisabaleemega; suitsutomatisuupiste kitsejuustutekiga; mooritud pärlkana spinatipüree, kartuliflani, metsaseenemousse`i ja sinihallitusjuustu-kastmega.
Viieliikmeline rahvusvaheline zhürii hindas roogade kompositsiooni, maitsete harmooniat ja kokkade vilumust.
Maksimumpunktid, Kuldkulbi ja 1000 EURi võitis Dmitri Rooz, kes on restoran-õlletehase “Beer House” ja gurmeerestorani “Korsaar” Chef Excellence.