“Meedia loob pildi sellest, millised naised “peaksid” välja nägema. Paljud usuvad ka, et nad peavadki just sellised olema, kuna seda aktsepteeritakse ühiskonnas.  Miks on teiste asi määratleda, mis on “õige” või “ilus”? See ei tohiks nii olla. Meedial on tohutu mõju, eriti noortele tüdrukutele,” kirjutab norra blogija Martine Egeland oma blogis.

“Ilukirurgia turg on üha suurem ja suurem. Inimesed paigaldavad silikoontissid, süstivad botox’it näkku, teevad rasvaimu, huultesse pumpavad Restylane jne. Kõik see selleks, et varem nad polnud “piisavalt head”. Naised on valmis kulutama tuhandeid, et oma välimust korrigeerida. Miks? Sest Playboy modelli rinnakorv on D aga sinul elutoas diivanil istudes vaid B?”

“Tuhanded tüdrukud on tänapäeval hädas söömishäiretega. Enamik tüdrukuid, kes söömishäirete alla satuvad ei ole tegelikult suured. Hakatakse võitlema iga grammi ja kaloriga ja ikka nähakse peeglist midagi, mis ei meeldi, sest meedia portreteerib vaid peenikesi käsi ja jalgu, lamedat kõhtu ja trimmis pepusid.  Arvan, et kõik see algab meedias ilmuvatest piltidest. Meedia on suur ja ohtlik.”

“Tuleb arvestada, et kõik ei ole ühtemoodi. Tuleb näidata maailmale, et kõik ei pea kandma suuruses 34 riideid, et endaga rahul olla. Ei tohi lasta ennast mõjutada, selle vastu tuleb võidelda!”

Vaata ka:
http://explode.blogg.no/


Martine Egeland (Foto: explode.blogg.no)