“Ma olen juba pikka aega mõelnud kuidas on võimalik, et inimesed kes on meie riigis vahele jäänud varguste, valetamiste ja vassimistega kannavad hoolimata oma tegudest ikka veel staari staatust,” arutleb Katrin Buchanan Õhtulehe blogis.

“Üks uskumatumaid lugusid on minu jaoks Anna-Maria Galojan, kelle vargust ümbritsev saaga on kestnud juba mitu aastat jutti. Me kõik teame, et Galojan on kõrvale pannud rahasid, mis ei kuulunud talle. Saanud hakkama teoga, mis väärib karistust ja ühiskonna kriitilist pilku. Galojan pole aga kahjuks ainus suli, kellest on meie riigis saanud staar ja ihaldusobjekt. Neid on lugematu hulk. Poliitikud, ärimehed, pangandustegelased, kes võivad ebaseaduslikult kõrvale panna riigi rahasid ning samal ajal väisata avalikke üritusi ja õpetada lihtrahvast elama ning riides käima.”

“Eesti võrdlus muu maailmaga võib paljudele tunduda ebalmeeldiv, ometi on Vana Euroopa sulide ja kurjategijate osas halastamatu. Varguse või valedega vahele jäänud isikul on võimatu naaseda ühsikonna huviorbiiti positiivses valguses. Riigireeturid ja vargad kannavad seda staatust kuni elu lõpuni. Eestis toob aga skandaal kaasa vaat et suurema kuulsuse kui enne ja avaliku elu tegelase imagot ei reosta abielu lõhkumine, riigi tagant varastamine ega miski muu väär. Kurb, et meie riigis jagavad naistele ilunippe kriminaalid, endised ja praegused armukesed. Erinevate vargustega ja kõrvalepanemistega vahele jäänud mehed, aga annavad meie riigis tihti majandusalast nõu ja õpetavad edukaks saama.”

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest