Laupäeval, 12. septembril Tartu kesklinnas toimuval Maarjalaadal kaubeldakse sügisandide, istikute ja käsitöötoodetega.

Tänavu 11. korda peetavale sügislaadale on registreerunud üle 300 kaupleja Eestist, Lätist ja Leedust. Laadaplats ulatub raekoja platsilt Küüni tänavale ja Kaubahoovi parki.

Kaubeldakse puu- ja köögiviljade, seente, metsamarjade, mee ja muude tervisetoodetega, viljapuu ja iluaiaistikutega, liha- ja pagaritoodetega, käsitööesemete ja kunstiga. „Laadalt saab osta ehedat ja ka veidi teistsugust kaupa kui kauplusest. Nii näiteks pakub Paneveþysest pärit viljapuuistikute kasvataja hilissügisel kuni esimese lumeni kandvate vaarikate istikuid ja ka äsjavalminud marju,“ rääkis linnavalitsuse ettevõtluse osakonna peaspetsialist Meeri Tensing.

Tänavusel laadakülastajal tuleks arvestada sellega, et Küüni tänav on osaliselt remondiks suletud, mistõttu on sealtkaudu Raekoja platsile pääsemine raskendatud.

Laadaliste tuju hoiab ülal ansambel “Veskikivi” ja Heino Seljamaa “Teater kohvris”. Lapsed saavad lustida batuudil ja sõita poniga. Mitmekesist meelelahutust pakub ka samal ajal uue kaubamaja lähistel toimuv noorteüritus “Infotulv”.

Maarjalaat kestab laupäeval kella 10-17.

Lisainfo: ettevõtluse osakonna peaspetsialist Meeri Tensing, tel 736 1194 , meeri.tensing@raad.tartu.ee