Apteekide Infotehnoloogia, mille ainuomanik on varem Magnum Medicali IT osakonnas töötanud Siim Uibokand, hoiab silma peal ligi 90% Eesti ravimiturul, kirjutab Äripäev.

Eelmisel aastal Äripäeva poolt avaldatud Rikaste TOP-is oli 39-aastane Uibokand 67. kohal. Tema vara väärtuseks on hinnatud 25,8 miljonit eurot.

“Õnnesärgis sündinud ma siiski ei ole,” ütleb Apteekide Infotehnoloogia omanik Siim Uibokand, kelle firma pakub tarkvara teenust suurimatele apteegikettidele, ravimituru statistikat tellib ligi 80 ravimifirmat. “Edu on toonud visa töö. Ka Apteekide Infotehnoloogia OÜ-l on olnud väga erinevaid aegu. Jälgides meie arengut on näha, et esimesed aastad ei olnud meile kuigi edukad. Kuid esimestest aastatest alates on olnud meie sooviks pakkuda parima kvaliteediga IT teenuseid Eesti turul,” ütleb ta.

Et Eesti ravimituru maht 2010. aastal ulatus ligi 194 miljoni euroni, on ühel erafirmal ülevaade ligi 175 miljoni euro suurusest ravimite müügiturust. On arvatud, et tegelikult on firma omanikuks Magnum Grupp ning Uibokand on variisik. Paratamatult tekib küsimus, miks Magnum aitas ühel omal töötajal käivitada nii tulusat äri ja miks Magnumi omanikud ise sellest ärist loobusid. 

Refereeritud artikli täisteksti loe Äripäeva paberväljaandest