Täna hommikul teatas kuningas Carl Gustaf spetsiaalselt kokkukutsutud valitsuse nõupidamisel kuningalossis tulevase troonipärija nime. “See nimi on kroonprintsessile väga südamelähedane,” ütles ta.

Kroonprintsess Victoria ja prints Daniel’i  23-l veebruaril sündinud tütre nimi on Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte ja tema tiitliks on Östergötland’i hertsoginna. Kutsuma hakatakse teda printsess Estelle’iks (hääldus: “Estell”, toim.).

Nimi Estelle on Bernadotte’ide suguvõsas varem esinenud. Tõenäoliselt sai printsess nime ameeriklanna Estelle Bernadotte’i järgi, kes elas aastatel 1904-1984 ja oli abielus krahv Folke Bernadotte’iga.

Nimi esines Rootsis esimest korda 19-l sajandil, kuid pole kunagi populaarne olnud. Nüüd saab sellest arvatavasti tõeline moenimi. “Jah, ma arvan, et nimest saab suur trend laste hulgas, kes pärast teda sünnivad,” ütleb nimedeuurija Eva Brylla uudisteagentuurile TT.

Estella tähendab “täht” (ladina keeles stella=täht) ning sel on prantsuse päritolu. Estelle’i nimepäev on 15-l augustil.

Inimesed, kes printsess Victoria’t vastsündinuna näinud on ning nüüd siis tema pisikest tütart, ütlevad, et printsess on nagu ema suust kukkunud. “Vastsündinu on nagu kroonprintsess Victoria peegelpilt,” kirjutab ajaleht Expressen.

Victoria pöördub tagasi töökohustuste juurde niipea kui võimalik, Daniel võtab aga välja isaduspuhkuse ja jääb lapsega koju, olles sellega seoses “teerajajaks” Euroopa printside hulgas. Ei Taanis ega Norras pole keegi nii pikalt lapsega koju jäänud.