Kuuendat aastat kestev maadevahetuse uurimise saaga jõuab märtsis finaali ja süüdistatavad saavad õiguse oma viimaseks sõnaks. Merko Ehituse suuromaniku Toomas Annuse (51) advokaadi Leon Glikmani (54) sõnul on Annus maksnud aastaid kestnud pinge eest muu hulgas oma südamega, mis vajas operatsooni, kirjutab Kroonika.

“Ma ei ole näinud nii nõrgalt tõendatud süüdistust oma kolmekümneaastase karjääri jooksul,” ütles Glikman. “Äärmiselt hõreda kohtuasjaga on Annuse elu ära rikutud, ta on pidanud käima südameoperatsioonil ja nüüd tahetakse ühe Eesti parima juhi, kes on riigile toonud miljardeid kasu, elu päris ära rikkuda ja ta kinni panna.”

Annus ei hakka oma südame seisundit täpsustama, küll aga ütleb, et ta ei ole kindel, kas just tema on see Toomas, kellest kapo poolt pealt kuulatud kõnedes räägitakse. Annus olla käinud huvi pärast kuu aega kapos kõnesid kuulamas, aga rohkem ei jaksanud – ka teda ennast jälgiti kokku 770 päeva.

Toomas Annus ootab pika kohtuprotsessi finaali. “Mul on soov ära rääkida asjad nii, nagu need toimusid,” ütleb Annus, keda süüdistatakse maadevahetusprotsessis altkäemaksu andmises Rahvaliidu poliitikutele.