Kerttu Rakke (41) on tuntud kui kirjanik, kolumnist ja teleseriaalide stsenarist ning muidu käreda väljaütlemisega naine. Nüüdseks on Kerttu tegemiste ritta lisandunud aga veel üks põnev asi, sest juba peaaegu aasta aitab ta toimetada vaimupuudega inimeste ajakirja Vaimupuu, kirjutab ajakiri Naised.

“See on minu jaoks väga positiivne töö ja kogemus,” ütleb Kerttu. Meie kohtumise üks osaline on ka Kerttu viimaste aegade kõige sagedasem kaaslane – ajakirja Vaimupuu peatoimetaja Janek Muru. “Meie ajakiri on väga positiivne ja sellepärast see inimestele meeldibki,” ei ole naise tavapärane enesekindlus teda maha jätnud. “Meeldime nii “vaimukatele” ja nende lähedastele kui ka täiesti teemasse puutumatutele inimestele.”

“Viimase aasta jooksul olen tihedalt suhelnud vaimupuudega noortega, eriti lastekodus kasvanutega, ja olen tihtipeale avastanud, et ilmselgelt on mõnel pigem sotsiaalne kui vaimupuue,” on naine saanud elust täiesti uudseid arusaamu ja kogemusi. “Samuti olen leidnud end mõtlemast, et mis saaks siis, kui mõni nn tavainimene teatud komisjoni ette satuks, kus vaimupuuet või psüühikahäiret määratakse. Kui suur on võimalus, et talle mingi “häire” selga väänatakse?”