Varsti saab netis surfata lihtsalt ja kiirelt ka autos, vahendab Iltalehti.

General Motors’i teadus- ja arendusosakond andis Iisraeli Bezaleli Kunsti- ja Disainiakadeemia üliõpilastele ülesandeks töötada välja autos reisijatele uusi meelelahutusi ja rakendusi, mille abil nad saaksid olla enam seotud väliskeskkonnaga.

General Motors’i sõnul “Windows of Opportunity” projekt käivitati, kuna sageli tunnevad reisijad ennast eraldatuna keskkonnast ja tagaistmetel istub lapsi kellele vanadest mängusasjadest (meelelahutust pakkuvatest vidinatest) lihtsalt enam ei piisa.

Ja tulemuseks on see, et autode akendest saavad meelelahutusekraanid ja tagaistmetel olevad inimesed leiavad tegemist sõidu ajaks.

”Me tahame pakkuda just tagaistmel reisijatele seda võimalust,” ütleb Tom Seder GM-st.

Aknal olevale puuteekraanile saab joonistada, selle abil saab mängida, saata sõnumeid kaasreisijatele, surfata netis ja see annab informatsiooni kasvõi ümbritseva maastiku kohta.

Gps’i abil annab aken informatsiooni sõiduki kiirusest, asukohast ja reisi kestvusest. Laste rõõmuks on loodud ka animatsioonitegelane, kes reisib koos nendega lennates aknaklaasil. Kõik see, kasutadest kõigest sõrmeotsi, nagu viimaste mobiiltelefonide ja tahvelarvuti-seadmete puhul.

Projektis kasutatav klaas on ”arukas” (smart glass). Selle heledus ja läbipaistvus kohandab ennast vastavalt välistele ilmastikutingimustele.

[ot-gallery url=”gallery/auto-aknaklaasid-muudetakse-puuteekraanideks”]