Justiitsminister Kristen Michal usub, et vajadusel saadakse Anna-Maria Galojan kiiresti kätte ka Euroopast. Hommikul Kuku raadiole antud intervjuus märkis minister, et loomulikult võib Anna-Maria Galojan taotleda Suurbritannias poliitilist varjupaika, kuid kasu sest plaanist pole, vahendab Õhtuleht.

 “Venitada on võimalik, aga antud juhtumi puhul, oleme ausad, pole poliitiliste vaadete või kuuluvusega mingit pistmist. Kohtuotsuses on selgelt kirjas, et ta kasutas võõrast vara.”

Ministrilt uuriti ka, kas karistusaeg võib pikeneda. “See on hea küsimus, palju praktikat Eesti riigis pole,” märkis Kristen Michal. Ta ütles, et siiski on näiteks aktiivselt karistusest hoidunud roolijoodikutele täiendav karistus määratud.

Ta ütles, et Galojani juhtum on muidugi teistsugune ja see võib tähendada täiesti uue praktika tekkimist ning ei välista, et karistus võib kasvada.

Loe lisaks:
Anna-Maria Galojan vanglasse ei jõudnud
Täna hommikul kell kümme pidi Eesti  staarsüüdimõistetu Anna-Maria Galojan jõudma vanglasse kandma viiekuulist kariastust. Ometigi ta sinna ei jõudnud.