Ärimees Urmas Velleste on arvamusel, et poliitiku ning Playboy kaanestaar Anna-Maria Galojani kohtuasjas on tehtud olulisi rikkumisi ning tänu enda valusatele kogemustele on nüüd valmis endiselt Londonis “varjul” oleva Anna-Maria eest välja seisma.

“Galojani asjas on veel hulk juriidilisi alternatiive mida kasutada,” julgustab Urmas Velleste Galojani.

“Eesti siseriiklik kohtuotsus on küll jõustunud, kuid see ei välista, et antud asi saab lõpliku lahenduse alles Inglismaa kõrgemas kohtus ja Euroopa Inimõiguste Kohtus. Antud asja puhul tuleb arvestada ka asjaoluga, et Galojan elab ja töötab Inglismaal juba aastaid,” räägib Urmas Velleste Gossip.ee-le.

“Hetkel ei ole kahjuks võimalik käesolevat teemat pikemalt kommenteerima. Meil on tekkinud mõned ideed ja mõtted kuidas preili Galojani siinkohal aidata ja nõustada antud õigusküsimuses. Esialgse info põhjal ei saa välistada, et Galojani õigusi ongi rikutud, kuid nendele saab hinnangu anda ikkagi vaid kohus. Oluline ei ole siinkohal see kas Galojan omastas 60 tuh eur või mitte, vaid hoopis see, kas õigussüsteem mõistis isiku üle kohut ise kõiki menetlusnorme järgides.”

“Ma ei teeks siit ennatlike järeldusi Eesti Kohtusüsteemi suhtes, aga oluline moment on ka see, et Galojani puhul, kes on eelnevalt kohtulikult karistamata isik mõisteti reaalne vabadusekaotus. See on asi mis paneb järeldusi tegema,” räägib Velleste, kellel ka endal dokumendid Euroopa Inimõiguste Kohtus menetluses.

“Vajadusel osutab Galojanile õigusabi Hollandis asuv mainekas advokaadibüroo kes on sõltumatu eesti kohtusüsteemist ja suudab anda hinnangu sõltumatutel asjaoludel,” ütleb Velleste.

Küsimusetele, kuidas Urmas Velleste ning Anna-Maria Galojan üksteist tunnevad või mis summadest Galojani võimalikul abistamisel jutt käib, jätab Velleste vastamata.

 

Loe lisaks:
Viinaärimees Urmas Velleste: “Mu naine varastas mu paljaks ning nüüd nõuab veel raha”

Urmas Velleste: Olen oma äritegevuse Eestis lõpetanud – siin on oma kapitali raske kaitsta. Süsteem on liiga korrumpeerunud!

Urmas Velleste Gossip.ee-le: Ithaka Maria pani mind konkreetselt tanki! Ma ei ole tõesti 18 a poisike, kes Ithaka pilte knopkadega seina peale kleebib!