“Äri on nagu surfamine – soodsate tuultega saab kiiremini edasi, aga tuulevaikuses on parem rannas istuda ja kokteile nautida,” ütleb Eesti parim purjelaudur, maailma edetabelis teisel kohal olev kinnisvaraärimees Martin Ervin.  Martin Ervin (42) ja tema elukaaslane Signe Tasane (36) paistavad seltskonnas silma – mõlemad on pikad, sportlikud ja rõõmsameelsed.

Eelmise talve veetis Martin Hispaanias Cadizis, kus nautis merd ja purjelauda. Signe ei surfa. Et oleks rannas lõbusam meest ja oma poega Franki (9) merelt tagasi oodata, plaanib ta veel üht last.
 
Martin, mis on su edu saladus?

Ma olen kirglik, mulle meeldib sõita ja ma ei mõtle tulemusele. Paljud lähevad võistluste ajal kipsi, aga mina just avanen. Ma lähen iga kord näljasena peale.
 
Edu on tulnud kiiruse arvel. Selleks, et hästi sõita, pead olema parimatega esimeses vagunis. Seal ei ole varianti, juba lendstardis peab gaas olema põhjas. Kui jääd stardis toppama, siis on mäng läbi. Julgust peab olema, sest ruumi on vähe ja kõik tulevad täisgaasiga.
 
Kas naine ei ütle, et lõpeta ära, vanamees, vaata passi?
Naine muidugi tahab, et ma oleksin rohkem kodus. Aga ta saab aru, et kaldal passides ei oleks ma õnnelik. Pealegi on võistlused väga huvitavates kohtades – Austraalias, Brasiilias, Itaalias, Hispaanias, Kariibi mere saartel…

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Kroonikast