“Mulle meeldib, et tänavuste pühade ajal ei raisanud ma kingipakkide peale mõttetuid summasid ja et meie peres oli jõuludel ja pühadel taas õige tähendus- need olid lihtsad aga perekesksed,” kirjutab Katrin Lust-Buchanan oma Õhtulehe blogis.

“Soovitan teile sama. Leidke endas jõud vaadata ühiskonna poolt peale surutud pühade ja muude tähtpäevade tarvis seatud raamidest mööda. Jõulud võivad mööduda ka kingitusteta ja sünnipäevapeo või pulmade korraldamiseks ei pea tingimata võtma pangalaenu. Need on eelkõige tähtpäevad meile endale ja meie kõige lähematele.”

“Jah, mind ärritavad ka suured pulmapeod, mille korraldamiseks raiskab mõni paar ära kõik oma säästud. Ja kokkuvõttes mille nimel? Suur osa külalisi joob ja sööb end pulmas oimetuks ning klatshib tagatippu kuidas miski peol õigesti välja ei kukkunud. Inimesed unustavad, et pulmapeos ei võida see kellel oli kõige uhkem kleit või pidulaud, vaid see kes on leidnud endale õige armastuse ning püsiva suhte.”

“Igasugune haip pidevalt midagi osta, kulutada ja korraldada pole piisav põhjus, miks oma raskelt teenitud raha kergekäeliselt raisata.”