“Maailm on muutumas. Soovin, et inimesed mõistaksid seda ja taipaksid, et veel on võimalus meeskonda valida,” räägib särtsakas ja kaunis TV3-me saatejuht ning avalike suhete spetsialist Annely Adermann Gossip.ee-le.

Annely Adermann, käesolev aasta on peagi lõppemas, mida tähtsamat lõppevast aastast meenutaksite?
Lõppev aasta oli keeruline, aga ilus. Öeldakse, et küünlaleeki näed kõige paremini kottpimedas toas ja eks need kõige erilisemad sündmused just sel põhimõttel üldistest toimetustest eristuvadki.
 
Mida põnevat pakub TV3 oma vaatajatele aastavahetuse programmis ning uue aasta esimesel päeval ehk 1. jaanuaril aastal 2012?

Aasta viimasel õhtul jõuab TV3 otselülitustega kohale sinna, kus aastavahetus möödub erilises meeleolus. Eve Kallaste juhtimisel minnakse külla inimestele, kes peavad sel vastutusrikkal ööl tööd tegema – näiteks nii sünnitusmajas kui päästekomandos. Lisaks loomulikult pidutsetakse ja nauditakse suurejoonelist ilutulestikku. Otselülitused toimuvad terve õhtu jooksul alates kella 18.45st.
 
Parimaid hetki lõppevast aastast kajastavad nii „Seitsmesed uudised“ kell 19.00 kui ka saated, kus saab mõnuga meenutada TV3 hittsarjade säravaid momente – „Laulupealinna parimad palad“ kell 21.25 ning humoorikas „Kälimehed käravad“ kell 22.15.
 
Näiteks „Seitsmeste uudiste“ ajakirjanikud on kogunud kokku kaamera ette jäänud aasta naljakaimad hetked tobedatest lausetest saatevigadeni. Vaheldumisi nendega kommenteerivad Aivar Riisalu ja Igor Gräzin aasta kümmet tähtsamat sündmust. Nende meeste puhul ei pruugi sõna tähtsaim olla muidugi see, mis esmapilgul võiks tähtis tunduda.
 
Omal kohal on ka maailmalõputeooriaid valgustav ja järgmise aasta tähtede sisu analüüsiv „Mida toob aasta 2012?“ Anna-Maria Veidemann-Makko juhtimisel kell 20.00. Saates saavad sõna juba vanad tuttavad, kuid kindlasti oma ala tipud – Igor Mang, Edda Paukson, Taimi Uuesoo ja Villu Põldma
 
Nalja saab kell 21.00 algavas Erkki Sarapuu juhitud saates „Kõige kolmemad videod“, kuhu on kokku kogutud lustlikud ja meeldejäävad killud aastate jooksul TV3 eetrisse jõudnud väga erinevatest saadetest ja sarjadest. Muusikasõpru rõõmustab „Smilersi uue plaadi esitluskontsert kell 22.45. ja Lady Gaga kontserttuur Monster Ball kell 00.15.
 
1. jaanuaril jätkab TV3s suurfilmi „Titanic“ näitamise traditsiooni, lisaks on eetris komöödiafilmid nagu „Mr.Beani puhkus“, „Prints Zamundast“ ja „Kõikvõimas Evan“ teleesilinastus.
 
TV6s on vana-aasta õhtul Leo Põllu maraton ehk ära näidatakse korraga kõik neli osa ning 1.jaanuaril meeletu „Kalevi naiste“ maraton. Vana –aasta õhtusse mahub TV6s veel „Eesti persidendi uusaastatervitus“ kell 22.00. Sõna „persident“ viitab, et tegemist on hoopis muuga, kui seda pealiskaudsel kiirlugemisel arvata võiks. Märksõnaks on muidugi TV6le kohane kõikvõimalikke piire ületav huumor.
 
Kas järgmise aasta esimene pool toob endaga kaasa ka midagi uut ja huvitavat TV3- e saatekava osas?
Uuel hooajal saavad TV3 vaatajad osa lausa mitmest suurest ja uuest telesaatest; muuhulgas alustab sari, mida Eestis kunagi varem nähtud pole ja mis täiesti kindlasti köidab väga paljude meeli.
 
Üks populaarne saatesari on kindlasti “Sind otsides”. Kui palju saateid selles sarjas eetrisse jõuab sel hooajal ning millal on hooaja viimane saade?
„Sind otsides“ on sel aastal lähedaste leidmisega rõõmustanud Nataljat, Ada-Liisat, vendi Mikku ja Andreast ning Leenat. Viimane, Leena isa otsimise lugu, oligi äsja eetris. Pärast põgusat talvepuhkust jätkab Krista Lensin uue liigutava hooajaga juba kevadel.
 
Kas Anu Saagimi juhitav “Stiilipäevik” ka millalgi eetrisse jõuab uute saadetega?
„Stiilipäevik“ on üks neist tuntud ja armastatud saadetest, mis kevadel uue hooajaga eetrisse jõuab. Just praegu otsitaksegi muutujaid ning saatetegijate sooviks on, et stiilimängu pürgijail oleks muutumiseks eriline põhjus, sündmus või eesmärk ehk – oma lugu. Anu Saagim jätkab superstilist Ženja Fokini kaassaatejuhina ning kammi ja kääridega on taas valvel ka juuksur Lauri Pedaja.
 
Kas TV3- e “Kümnesed uudised” ka millalgi jätkuvad?
„Kümnesed uudised“ on tagasi suvehooajal.
 
18. detsembril oli TV3- e eetris traditsiooniline gala “Eestimaa uhkus”. Mitmendat aastat järjest see juba toimus ning miks see otsesaade kantakse üle just Tallinna Reaalkoolist?

„Eestimaa uhkus“ toimus juba seitsmendat korda, tänavu TV3 ja EMT koostöös. Tallinna Reaalkoolis korraldatakse üritust seepärast, et just sinna, ajaloolise ja erilise auraga tarkusetemplisse, sobib tänugala kõige paremini. „Eestimaa uhkuse“ mõte pole glamuuritseda või peenutseda, vaid pugeda inimeste südamete ligi, tõestamaks, et headus on olemas ning sellest osa saamine muudab meid kõiki paremaks.
 
Kui palju pakuti “Eestimaa uhkuse” tarvis kandidaate sel aastal kokku ning kas oleks mõeldav ka see, et TV3 avaldab ka nende inimeste nimed ja elukohad, keda küll pakuti kandidaadiks välja, aga kes ei osutunud välja valituks? (Kindlasti oleks hea meel ka neil inimestel lugeda oma nime, keda pakuti kandidaadiks välja aga kes ei osutunud valituks. Teadmine, et teda on tunnustamisvääriliseks peetud, teeb samuti südame soojaks)
Kandidaate pakuti mitusada ja nende seast tegi valiku žürii – nagu see on ikka olnud. Ettepanekut kõigi kangelasteks esitatud inimeste nimesid avalikustada pole varem tehtud, seega pole seda ka kaalutud. Üldiselt on nii, et uhkuse-tiitliga pärjatud inimesed on ise väga tagasihoidlikud ja kuuldes, et neid on kandidaadiks seatud, üllatuvad nad, sest heategu sai tehtud ikka hea, mitte muu pärast. Samas on tunnustus innustav, me kõik vajame seda. „Eestimaa uhkus“ ärgitabki lähedasi märkama ja toetama. Otse loomulikult on uhkused ka kõik need, kes lavale või kandidaatide vihjetesse ei jõua ja neid inimesi on palju! Seega – kui näete, et keegi väärib tunnustamist, tunnustage teda! Nõnda on varsti terve meie rahvas uhkem ja parem.
 
Kuidas ja kus veedate teie oma Jõulupühad ja võtate vastu uue aasta?

Jõulud veedan perega Pärnus ja kuna me kõik oleme tänavu väga tublid olnud, võib jõuluvanalt ehk isegi kinki oodata.
 
Millised toidud on traditsiooniliselt olnud teie Jõululaual ning aastavahetusel?
Lemmikud on lihtsad kodused road, mis ometi maitsevad paremini kõikvõimalikes udupeeneis restoranides pakutuist. Mu ema Laili on maailma parim kokk. Tema küpsetatud liha, hapukapsas ja ahjukartulid, lisaks pohlamoosid, süldid, kurgi-, seene- ja kõrvitsasalat! Mina ise olen hakkaja koogiküpsetaja ja ilmselt teen head kodu- ja kaneelisaia, eriti pehme tuleb see just puupliidi praeahjus.
 
Kas teil on midagi ka sellist südamel, mida sooviksite välja öelda?
Maailm on muutumas. Soovin, et inimesed mõistaksid seda ja taipaksid, et
veel on võimalus meeskonda valida.