Juba uue aasta alguses võib maailma kinodes näha Soome uuema põlvkonna filmirežissööri Aku Louhimiesi uut linateost “Vuosaari” (ingl k “Naked harbour”). Muu hulgas käis Louhimies ka sel korral oma filmi jaoks näitlejaid just Eestist otsimas. Konkurents näitlejannade seas oli tihe ning lõpuks võitis kõiki professionaalseid näitlejaid hoopis kodumaine muusik ja laulja Lenna Kuurmaa, kes on ka varem Eestis filmirolle teinud, kirjutab ajakiri Naised.

Lenna napsas rolli noore näitlejanna Marilyn Jurmani eest, kes on kodumaisel telelinal päris mitme filmirolliga ilma teinud. Lenna edu Marilyni ees oli paljude arvates vägagi üllatav ja võistlus oli tasavägine.

Lenna mängib täispikas seriaalis noort eesti koristajat Viivit, kes peab kõikvõimalikke vahendeid kasutades Soomes eluga hakkama saama. Lenna enda sõnul oli roll talle piisavalt suur väljakutse. Tõeline väljakutse oli noore naise jaoks see, et ta pidi filmis rääkima ainult soome keeles, mis ei ole tema jaoks just igapäevane keel.

Louhimies on Eesti näitlejatare kasutanud ka oma varasemates filmides. Mõni aasta tagasi valis ta oma mängufilmi kõrvalosasse ja üsna kandvasse rolli noore ja kauni Riina Maidre, kes hiljem tunnistas, et tema jaoks oli tegu ääretult põneva kogemusega.