Lõpuks ometi andsid isa Carl Gustaf ja ema Silvia pojale oma õnnistuse kaasa ja Carl Philip sai oma suurele armastusele Sofia Hellqvist’ile abieluettepaneku teha, kirjutab SE & HÖR.

Möödunud suvel kutsusid kuninganna Silvia ja kuningas Carl Gustaf Sofia Hellqvist’i oma suvekodusse Villa Mirage prantsuse Rivieral. Sofia ametlikuks tunnustamiseks kujunes aga kutse kuningapere suvelossi Solliden’isse Ölandil. Peale seda lubati Carl Philip’il ja Sofia’l koos elama hakata. Vaatamata sellele, et printsess Madeleine endiselt raevukalt suhte vastu protesteerib, pole kahtlust, millised on printsi tunded. “Carl Philip on kõigile asjaosalistele selgeks teinud, et ta on kohanud oma elu armastust,” ütleb allikas nädalalehele.

Hiljuti tegi Carl Philip Sofia’le abieluettepaneku, millele endine modell õnnelikult “jaa” vastas. Ajastus on väga hea. Kroonprintsessi pulmadest on juba parasjagu aega möödas ja troonipärija on kindlustatud, sest märtsis saavad Victoria ja Daniel lapse. Väidetavalt on tegemist koguni kaksikutega. Sellega seoses võib Carl Philip abielluda armastusest, ilma et ta muude kohustuste peale mõtlema peaks.

Kihlasõrmusega läheb küll veel aega. Disainist huvitatud prints, kes on muuhulgas disaininud nuge/kahvleid/lusikaid ja klaase, tahab sõrmuse kavandi ise teha.

Teiseks, enne kihluse ametlikku väljakuulutamist, valmistatakse Sofia’t ette printsessi rolliks. Selleks on ta viimaste aastate jooksul ka ise palju ära teinud, nagu näiteks heategevusliku projektiga Project Playground tegelemine, mis loodi selleks, et aidata vaeseid lapsi Aafrika riikides. Tulevasel printsessil oli mõnda aega ka isiklik mentor, kuid nüüd on ta pöördunud kuningakoja poole. “Ta on rõhutanud, et iseenesest mõistetavalt on ta huvitatud sellest, et õppida tundma kuningliku elu ametlikku poolt, eriti seoses tohutu meediahuviga tema vastu,” ütleb õukonna pressiülem Bertil Tenert kuninglikule nädalalehele Svensk Damtidning.

Peale erinevates sotsiaalsetes situatsioonides käitumise tuleb Sofial õppida võõrkeeli ja  Rootsi riigi ajalugu, sealhulgas eriti põhjalikult kuninglike perede ajalugu. “Tal tuleb väga palju õppida, see kõik võtab aega,” ütleb allikas. Sofia saab ka isikliku stilisti. Kuninganna Silvia ja kuningas Carl Gustaf’i sooviks on, et tätoveering, mis asub Sofial paremal pool rinna peal, opereeritakse ära. “On asju, mis ei sobi kokku kuningliku perega. Sinna kuuluvad ka tätoveeringud”.