Veel kahe kuu jooksul on võimalik näha Võrumaa keskraamatukogu 2. korrusel, lasteosakonna Tähesaalis näitusel “Suvesõnumid” 35 Edgar Valteri Võrumaal valminud õlimaali.

Edgar Valteri maalid kõnetavad meid pealetükkimatult, oma kohalolekuga. Ehkki esmapilgul võivad nad jätta endassesüüvinud, mujalviibiva mulje. Harva on vaade suunatud pildist välja. Mitte meile, vaid unenäokaaslasele, kaugusse, oma mõtetesse. Nagu ei teataks meist midagi, aetaks oma asju iseeneses. Aga siis! välgatab terane, naerune pilk silmanurgast, kaabuloti serva alt, üleõla. Meid on märgatud! Vaatajast oldi teadlik algusest peale, vaatajale neid lugusid vestetaksegi! Me oleme omaksvõetud, osalised, osasaanud. Meiegi hingi on ju puudutanud seesama hooliv hellus, lennukas lootus, valus nukrus, riuklik iroonia, elutark leppimine…

Need on meie endi lood – mõni salajas hoitud, kuid ühtelugu südamel, teine unustatud või meelega märkamata jäetud. Ja nüüd on keegi ootamatult taibanud varjatu jutuks võtta. Otsekoheselt, samas siiski ettevaatlikult ja mõistvalt.

Lisaks maalidele saab raamatukogus näha (ja laenata) ka Edgar Valteri illustreeritud raamatuid.