“Tunnen end Hispaanias väga hästi, see maa on mulle tõesti palju andnud. Ent kui nüüd rääkida lähitulevikust, siis sõidame mingiks ajaks Hispaaniast ära, ookeani taha,” räägib Anna-Maria Penu (33) ajakirjale Anne&Stiil (nov 2011).

“Hispaania vaevleb juba kolm aastat raskes majanduskriisis, töötuid on üle 4,5 miljoni ning raskeid aegu ennustatakse lausa terveks kümnendiks. Sellises kriisis jäävad aga kaotajateks need, kes alati — majanduskriis on juba toonud ja ilmselt toob edaspidigi suuri tagasilööke eriti kesk- ja töölisklassi kuuluvate inimeste ja nende perekondade ellu.”

“Kui kodumaa võimalusi ei paku, tuleb neid mujalt otsida — see on ju paljudele eestlastele tuttav mõte. Ka Hispaaniast siirdub praegu võõrsile aina rohkem inimesi, eriti noori, kes ei näe sünnimaal töö- ega eluvõimalusi. Kui A&S novembrinumber ilmub, oleme mina ja mu abikaasa juba Panamas, et alustada seal uuelt lehelt.”

“Ma ei taha sellest praegu veel täpselt rääkida, aga igatahes on mul plaan asuda Panamas tööle naiste õiguste eest ja eelkõige võidelda naistevastase vägivalla vastu.”