“Mind võeti kooli vastu!” rõõmustab lauljatar Rebecca Kontus, kes oktoobri teisel nädalal Prantsusmaal uut elu alustab ja ühte mainekamasse Pariisi džässiakadeemiasse Cim õppima asub.

“Käisime sõbrannadega kevadel Pariisis puhkamas ja külastasime La Defense džässifestivali. Kontserdielamustega metroo poole liikudes tutvusime kohalike muusikutega. Jutu jätkudes selgus, et üks neist läheb järgmine nädal katsetele, et astuda ühte mainekamasse Pariisi džässiakadeemiasse,” meenutab lauljatar.

“Mul tekkis mõte, et äkki võiks ka proovida – lihtsalt niisama,” peab Rebecca end õnneseeneks, et tema puhkus juhtus olema just sel ajal kui sisseastumiskatsed. “Soov välismaal õppida on mul olnud juba väga ammusest ajast, aga kunagi polnud võimalust või aega,” räägib ta.

Järgmisel päeval sündis lauljataril lõplik otsus, et ta läheb ja vaatab selle kooli üle. “Esimene vastus küsimusele, kas saaks katsetele tulla, oli, et tulge nädala pärast tagasi. Rabav fakt, et ma sõidan paari päeva pärast ära, pani nad hetkeks mõtlema. Järgnes telefonikõne ülakorrusele ja mul õnnestuski saada aeg samaks päevaks,” meenutab Rebecca õnnelikku juhust. “Katsed nägid välja nagu ikka – laulsin ühe laulu, siis anti mulle noodist lugeda võõrast laulu, natuke rütmiharjutusi, veidi solfedžot ja harmooniat ja oligi kõik,” rääkis Rebecca.

Katsed läbi teinud, küsis Rebecca Kontus enne lahkumist direktorilt, kas ta akadeemias ikka puhtalt inglise keelega toime tuleb, mille peale viimane üsna mõtlikuks jäi. “Selle pisiasja, et ma prantsuse keelt ei oska, oli ta vist unustanud. Praegu ma siis õpingi eraõpetaja juures intensiivselt prantsuse keelt ja loodan, et saan hakkama. Ma olen alati mõelnud, et tahaks õppida prantsuse keelt, kuid pole olnud nagu vajadust, aga kuna nüüd on ora tagumikus, siis jääb äkki kiiremini külge ka,” pajatab lauljatar.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest