Laulja Marju Länik (54) on alati väljakutsetele positiivselt vastu astunud. “Pole vaja karta, tuleb julgeda,” ütles ta ajakirjale Naised. Persooniloost saab teada, et Otepäält pärit Marju käis keskkooli lõpuklassi ajal Tartus ettevalmistuskursustel, et eesti või saksa filoloogiat tudeerima minna, kuid ülikooli minek jäi siiski ära.

Juba pikemat aega oli tema unistuseks olnud hoopis lauljaks saamine, kuid et toona oli lauljakarjääri edendamine praegusest keerulisem, siis tuli Marjul olla selle võrra ise hakkajam, et silma paista. “Oli vaja olla väga pühendunud. Hästi palju muusikat kuulanud.”
 
Hakkaja Marju kutsuti Eesti riikliku filharmoonia konkursile ja nii sattus ta pärast keskkooli kohe Tallinnasse.
 
“Eks paljudel õpetajatel oli sellest kahju, et hea õpilane ei läinudki edasi ülikooli,” jutustas Marju, kellest sai Tallinnas õige pea mitme ansambli, näiteks Vana Toomase ja Mobile solist.
 
Tallinnas läks Marju ka ülikooli, pedagoogilisse instituuti näitejuhtimist õppima. Aastaid hiljem lõpetas naine Tallinna ülikoolis kultuurikorralduse eriala magistriõppe.
 
Tallinna minek oli Marju sõnul suuresti tundmatus kohas vette hüppamine. “See oli väga palju julgust, sihikindlust ja tahet nõudev samm. Mul ei olnud kedagi ees ootamas. Alustasin siin täiesti nullist. Aga sain hakkama. Tuli saada ja sain ka. Ega see lihtne ei olnud,” tunnistas ta.