Steve Jobs suri oma perekonna keskel. Teda jäävad leinama abikaasa ja neli last. “Avalikus elus oli Steve tuntud kui visionäär, isiklikus elus elas ta oma perekonnale,” ütleb perekond avalikus pressiteates.

Apple`i rajaja Steve Jobs suri kolmapäeval 56 aastaselt kõhunäärmevähki. “Ta suri vaikselt meie keskel,” teatab perekond. Eelmisel päeval tõi Apple turule Iphone 45. Jobs ei saanud siis enam kohal viibida ja teda ka ei nimetatud.

 

Ei perekond ega Apple pole avalikustanud, kus Steve Jobs suri, kuid kohaliku meedia andmetel lahkus ta elust oma kodus Palo Alto’s Kalifornias. Pärast seda kui ta lõplikult Apple’i VD kohast loobus, viibis Jobs kodus. Ta elas tagasihoidlikus telliskivimajas, mida ümbritsesid suured puud ja põõsad.

 

Steve Jobs’i kõrval olid alati ta abikaasa Laurene Powell (47) ja tema neli last. Steve Jobs ja Laurene Powell abiellusid 1991 aastal Yosemite’s Zen Buddistliku tseremoonia saatel. Laurene asutas kooli, mida ta juhib. Sündisid kolm last – poeg Reed (20) ja tütred Eve (16) ja Erin (13). Varasemast suhtest sündis tütar Lisa Brennan-Jobs (33). Jobs ei võtnud Lisa’t kohe omaks, isegi mitte kohtus, kuid alates 8 aasta vanusest on Lisa olnud osa tema perekonnast. Lisa on ajakirjanik ja kirjanik.

 

Steve Jobs hoolis oma perekonnast väga. “Ta hoidis eraelu endale ja keeldus intervjuudest kui küsimused puudutasid ta naist ja lapsi,” ütleb ABC News. Vaatamata sellele on pere väga suurt toetust saanud. “Me oleme tänulikud lahkuse eest, mis on meile osaks saanud nende poolt, kes jagavad meie tundeid Steve’i vastu.”

 

Steve Jobs adopteeriti kohe pärast sündimist Paul ja Clara Jobs’i poolt. Isa oli masinist ja ema kontoritöötaja. Bioloogilised vanemad Joanne Schieble ja Abdulfattah Jandali hiljem abiellusid ja neil sündis tütar Mona. Mona Simpson’iga sai Steve Jobs tuttavaks alles siis kui nad täiskasvanud olid. Mona oli tollal juba tunnustatud menukirjanik.

 

Steve Jobs’i perekond on pöördunud avalikkuse poole palvega neile rahu anda. “Me teame, et paljud jagavad meie leina ja me palume teil austada meie soovi rahus leinata,” ütlevad nad.

 

Neljapäeval kogunesid fännid ja kohalikud elanikud Paolo Alto’s Steve Jobs’i kodu juurde. Inimesed tõid lilli, süütasid küünlad ja nutsid…