Laada eesmärgiks on populariseerida tarbijaühiskonnas individuaaltoodet ja taaskasutust. Müüjateks on noored iseloojad, kusjuures kogenud disainilaatadel müüjate kõrvale on spetsiaalselt otsitud ka värsket verd, neid kes siiani vaid lähikondlasi oma meisterdustega kostitanud on. Laadal ei ole ostmiseks mitte vaid uued tooted, vaid ka juba teisel eluringil ümbertöödeldud rõivad ja aksessuaarid.

Neid, kel müümiseks midagi ei leidu, kutsume inspiratsiooni ammutama ning noori tegijaid ostudega toetama! Laadaga kõrvuti on üles pandud Johanna Eenma ja Natalie Metsa koos mõeldud ning loodud keskkonnateemaline fotolavastustel baseeruv näitus.

Kavas on:

Noorte disainerite- ja taaskasutus laat Kultuuritehase ruumides kell 19.00.
Pidu KOSMOSE PUHVET II kell 21.00 – 75.-

Muusikaga on täidetud kaks saali, mis vastavalt kuuldavataks saavatele stiilidele on nimetatud TEKNOks ja GROOVIE´ks.?

TEKNO saalis astuvad üles:
dj’d Narcodollars ja Robocop_on/drugs ning dj´d Reostus ja Saaste – Erki, Robert, Markus ja Jaan on kui kokkupandav ideaalmees. Heasüdamlik, andekas, nägus ja arukas. Bassiliin , elektro ja drum’n’bass.

K6hur22kija – Spetsiaalselt Kosmose Puhveti tarvis nopitud worldbeati ja dnb palad, mis üheskoos viivad worldbreaks´ini. Vägagi tantsitav kiireloomuline trammibuss!

Phuque – Phuque on elektroonlise muusika suurepärasus Tallinnast. Tegu on vähese ajaga kõigi electrot austavate hipsterite pleiereisse tunginud küttemussi viljelevate kuttidega. Ülimat populaarsust kogunud Hendrik ja Kristjan näitavad suunda horror electro poole, mille loomisel tulevad mõjutused Arvo Pärdist Justice’ni. Enne Kosmose Puhvetit on Phuque end kuuldavaks teinud varemgi Polymeris, kuid ka Von Krahlis ja KuKu klubis.

Barthol lo Mejor – Barthol Lo Mejor on Eesti elektropungi esindaja, kes viib muusikat mängides kuulaja nauditava eufooriani ning kes klopitab publiku südameid kiirete trummilöökidega. Kosmose Puhvetil on Barthol lubanud publikule pakkuda tuhat tantsu. Tema multitalendist annab veel aimu hiljuti ilmunud raamat Popdada.

Herr Nosebleed – Kui Phuque´i Kristjan võib väsida, siis Hendriku melomaania ei lõppe! Herr Nosebleed armastab head muusikat ja soovib seda teistega jagada. Kuulamiseks tulevad viimase 30 aasta klassikud.

Rans´n´Roses ja Rainman – Rannes ja Kaarel mängivad enamasti mainstream trummi ja bassi. Täpselt nõnda raju ja mõnus, et end tantsupõrandal unustada!

GROOVIE saalis tantsutavad publikut:
Slippery Slope – Slippery Slope on kolmeliikmeline alternatiivse suunaga rokkbänd Tallinnast. Poisid tõestavad kui tundeline, meeliülendav ja inspireeriv saavad olla rokk ja alternatiiv. Eesti bändidest võib sarnaseid jooni leida Aidesega ning välismaa omadest Dredgiga. Koos mängimist alustati tegelikult juba paari aasta eest, kuid Kosmose Puhvetil teevad kutid debüüdi.

Jakob Juhkami bänd – Ansablisse kuuluvad Jakob Juhkam, Valter Soosalu, Lauri Ahone ja Jürgen Kütner ning eriliseks puhuks on üheks looks juurde palutud ka trompet. Koosseisu nimitegelane on nooruke Häädemeestest pärit eakohatu fantaasiarohkuse etalon. Bändi lived on uskumatult kaasahaaravad ning muusika inspireeriv. Instrumentidel mängitavad lood pärinevad tuleviksut, tegu on veel alles eos progerokkijate suurima iidoliga. Võimalus kuulata nii puhast ja talendist õitsevat muusikat nõnda noorte tegijate sõrmede alt annab mõtteks, et maailma muusika parimad päevad on alles ees, ainest.

Leegitsev Sidrun – Leegitsev Sidrun koosneb neljast söekast individuaalelamust, kes põlevad. Ainulaadne lavasünergia ilmestab mahlakalt nende hapuvõitu võimekat potentsiaali üksteist lugeda ning anda endast mõnikord 83%. Väljapaistvate live’idega kuulsust kogunud ansambel jääb silma . Näiteks ühel kontserdil, keset kõige rajumat rokkimist raseeriti bassisti Ago kolp paljaks. Trummar Toni leivanumbriks on igal esinemisel esitada üks anekdoot, mida ilmestab järgnev trummisoolo. Lahjemaks ei jää ka kitarristi Marvini panus: nimelt on mehel kombeks laval nüpeldada end ja oma näppeinstrumenti värske vihaga. Laulja Püssi trumpässaks on aga säärane vaikoepliklikkus, mille peale veteranhelilooja tagatasku jokkerid parimal juhul soldatiteks maskeeruvad. Terve herbivoorse bändi laubad on keskkonnaprobleemidest kurrulised.

Rainbowwarriors – Vikerkaari ja liblikaid tekitavad tšikid valisid välja ning koostasid seti parimatest diskolugudest, mille peale igaühe ajakurrud viivad mõtteni: “Life may not be the party we hoped for, but while we’ re here, we should dance!”

Volume Company – “You gotz to chill!” Priit ja Hints. Soul, funk ja muu tantsumuss, mille peale jalg vägisi tantsupõrandale nõuab!