Tippsuusataja Kristina Šmigun-Vähil ei ole ühtegi pensionifondi ja enda sõnul meeldib talle nn käega katsutavatesse asjadesse investeerida, nagu näiteks maa või korter.

“Suusatajana minul pole kindlat sisetulekut, vaid kõik tuleb tulemuse peale. Minu suured võidud sattusid tipphetkedele tol ajal. Toona oleksin ma kahe kulla eest saanud korteri Lasnamäel, aga paar aastat hiljem saan ma krundi ja võibolla ka vundamendi peale. On üks aeg ja teine aeg,” võrldes Šmigun-Vähi erinevate aegade võimalusi just praegu toimuval investeerimismessil Rahakompass, vahendas aripaev.ee.

“Minule meeldib, et ma saan asja tunda käes, mina ei pane raha aktsiaportfellidesse. Olen maade ja korterite armastaja,” lausus endine tippsportlane ja lisas, et kui peaks midagi juhtuma maaga, siis saab ta ise aru, et tegi lolli investeeringu, kuid kui midagi juhtub pensionisammastega, siis öeldakse vaid – majandus on halb.

“Maatüki puhul on see kindlus, et see on sinu oma ja sa saad selle eest hiljem midagigi. Ja kui asi on juba väga hull, siis on mul vähemalt maa puhul kindlus, et see on mul olemas. Kas või kasutada seda siis, kui pole enam midagi süüagi osta,” rääkis Šmigun-Vähi ja tõdes samas, et üheks põhjuseks, miks tema omal ajal ühegi sambaga ei liitunud oli see, et tal polnud kindlat sissetulekut ja kõik sõltus tulemustest. Samas oli Šmigun-Vähi siis teinud elukindlustuse ja kindlustanud tagala võimalike vigastuste puhuks. “Selles osas oli jah kõik läbi mõeldud,” lisas ta.