“Ei ole midagi põnevat, ega isegi huvitavat,” räägib Peeter Ristsoo Gossip.ee-le oma elust ja olust. “Tõlkimine tähendab tundide viisi arvuti taga istumist! Nii et, täitsa mõnusat vaheldust pakub see, kui kutsutakse kuhugi esinema — olgu see siis kas mingit üritust juhtima, mingisse TV saatesse külaliseks, või siis mingisse filmi kaasa mängima.”

Peeter Ristsoo, teie sünnipäev ja sünnikodu?
10.märts 1950; IRO/UNRA põgenikelaager eestlastele, Geislingenis, Lääne-Saksamaal.

Kelleks te unistasite saada lapsepõlves?
Sõduriks, või näitlejaks.

Teie perekond ja lapsed?
Nagu nii mõnelgi eestlasel, olid mul ema ja isa, kes on nüüdseks juba muidugi “lahkunud”. On viis aastat noorem vend, kes elab Torontos, Kanadas. Olen vallaline ja lasteta. Seega, lihtsalt üks üksik vanamehenäss.

Millistes koolides olete õppinud ja kus?

See kõik oli niivõrd ammu, et ei mäletagi õieti enam.

Milliseid ameteid olete pidanud oma senise elu jooksul ning millist ametit praegu peate?
Eks seda leiba ole elu jooksul väga mitmel erineval moel teenitud. Nii et olen olnud: vabrikutööline, kelner, baarmän, restorani mänedžer, eradetektiiv, ajakirjanik, Eesti-Inglise-Eesti tõlk, raadio diktor ja produtsent, näitleja ja fotomodell, raadio saatejuht, baari administreerimise ja miksoloogia konsultant, avalike suhete konsultant, TV saatejuht, Eesti Välisministeeriumi ametnik. Nüüd, pensionieelsena, töötan vabakutselise Eesti-Inglise tõlgina ja Inglise vestluskeele eraõpetajana, ning esinejana.

Tulevikuplaanid?

Missuguseid tulevikuplaane saab minusugusel vanamehebässil ikka enam olla?

Põnevaimad seigad senisest elust?

Eks neid ole nii mõndagi, aga nendest, mida on olnud väärt mäletada, ei saa avalikult rääkida…

Olete olnud ka teles saatejuht, millist saadet te juhtisite ning mida põnevat sellest meenub?

See, jah, oli Kanal 2-e “Reaktiiv”. Seda oli täitsa tore teha, aga midagi põnevat seal nüüd küll ei juhtunud. Meeldiv mälestus on küll aga jäänud kõikidest nendest veetlevatest neidudest kes olid mul saatekülalisteks!

Aga, kui Eestisse alguses tulin, siis juhtisin, koos Toomas Saareperaga TOP Raadios vestlussaadet “Intrigeeriv pealelõuna”. Sealt on mulle, kui ka nii mõnelegi kuulajale, meelde jäänud see, kui saatesse tuli külla ühe tollase bordelli, Madam Merka Klubi, personal, ja pidasime eetris maha tunniajase seksorgia! Vot, see oli alles lõbus ja meeldejääv elamus.

Tegite kaasa ka lühikest aega eksisteerinud PIMP TV- s, mida sellest ajast meenutate?

Ei midagi erilist, ainult et õppisin tundma Ameerika ansamblit Fun Lovin’ Criminals, kes olid mul vestlussaate külalised.

Millist muusikat te kuulate ning kes on teie lemmikud estraadil?

Kui sõbrad ja tuttavad tulevad minu koduse baarileti äärde kokteile mekkima, siis võivad nad kuulata crooners’eid; blues’i; vana, 50-ndate aastate, rhythm-and-blues’i ja rock-‘n’-roll’i; ehtsat vana country and western’it; cajun’it; ja ka isegi Teise Maailmasõja aegseid Saksa marsilaule. Aga, ma ei tea mida Sa just “estraadi” all mõtled. Eesti muusikast, kui ei ole just tegemist vanade SS Leegioni marsilauludega, ei tea ma küll midagi…

Millist raadiojaama enim kuulate ning kas on olmas ka mõni saade raadios, mida pidevalt kuulate?

Raadiot ei kuula ma siin Eestis üldse, kuna ükski jaam ei mängi minu kõrvadele sobivat muusikat, ning vestlussaated kipuvad liiga igavad olema. Ei ole kellegil ju saates külas alasti ja tiiraseid litse nagu minul, omal ajal! Sund olukorras olen nõus kuulama ainult Elamrit…

Millised saated on telest lemmikud ning milliseid saateid te mitte kunagi ei vaata?

Vaatan Ameerika ja Inglise uudistesaateid; igasuguseid Lääne ja kodumaiseid ajalooteemalisi saateid, eriti kui on tegemist Teise Maailmasõjaga või Külma Sõjaga; Ameerika ja Inglise kriminulle ja põnevusfilme, ning päriselu politseisaateid; ning ka mõnda Ameerika ja Inglise komöödiaseriaali. Mu lemmikseriaalid on “Sopranos”, “The Wire”, “Law and Order”, “Mad Men” (mis on erakordselt hästi tehtud), ja “Third Rock from the Sun” (mis on, ilmselt, kõige naljakam TV komöödiaseriaal mis on iial tehtud). Sporti ja spordiuudiseid ei vaata ma kunagi.

Kas te armastate ka raamatuid lugeda ning millist raamatut te peate parimaks ja kes on kirjanikest parim teie arvates?

Olen lapsest saadik olnud maaniline lugeja. Väikse lapsena õppisin eesti keelt lugema suurest kaheosalisest ajalooraamatust “Eesti Vabadussõda”. Tänaseni ei ole mul eriti aega, ega ka just huvi, pühendada ilukirjandusele. Aga nii palju kui olen seda elus juhtunud lugema, siis on mulle kõige rohkem meeldinud F. Scott Fitzgeraldi “The Great Gatsby”.

Kuidas suhtute selgeltnägijatesse ja ravitsejatesse ning ehk on rääkida ka mõni põnev lugu antud küsimuse juures?

Need on lihtsalt kas hullud, või sulid. Pole aega olnud niisuguste tolade peale raisata.

Kuidas jäite rahule, et härra Ilves valiti tagasi Eesti Vabariigi presidendiks ning mida arvate Indrek Tarandist?

On ülimalt hea meel, et Ilves valiti uuesti riigi presidendiks. Ilmselt on ta kugeltki kõige parem president kes meie riigil on senini olnud, ning nii pea saabki olema. Kuigi Indrek Tarandit, kellega olen ju koos töötanud, ka väga hindan. Ning arvan, et ta ka sobiks väga hästi presidendiks.

Millised soovitused ja ettepanekud teil oleksid Riigikogule ja valitsusele?

Ärgu olgu nii rahaahned!

Milline näeb välja teie üks tavaline päev?

Ei ole midagi põnevat, ega isegi huvitavat. Tõlkimine tähendab tundide viisi arvuti taga istumist! Nii et, täitsa mõnusat vaheldust pakub see, kui kutsutakse kuhugi esinema — olgu see siis kas mingit üritust juhtima, mingisse TV saatesse külaliseks, või siis mingisse filmi kaasa mängima.