Eile startis menusaate “Võsareporter” järjekordne hooaeg. Samal ajal on keskparteilasest saatejuht Peeter Võsa aga kuulutatud ka Rakvere linnapeakandidaadiks. Kas telestaar on tõesti valmis meeritooli nimel kuulsusesärast loobuma?

“Kui oleksin Rakveres mitte linnapeakandidaat, vaid näiteks nimekirjas teine-kolmas, siis võiks inimesed mõelda, et ehk olen häältemagnet. Praegu ei tule selline variant aga kõne allagi,” räägib Peeter Võsa. “Olen usaldanud end Rakvere valija kätte ja loodan, et rakverelased ka mind usaldavad. Kui see on valija tahe, hakkan Rakvere linnapeaks, nagu olen seda lubanud,” tõotab Võsa. Telepoliitiku kinnitusel toetavat tema meerikssaamist nii võitluskaaslased Rakverest kui ka terve partei.

Võsa on oma püüdlust jõudnud tõestada juba Rakvere praeguse linnapea Andres Jaadla  ja volikogu juhi Mihkel Juhkami aadressil krõbedat kriitikat pildudes. Viimast kannustavat Võsa sõnul poliitikuna ennekõike saamahimu, esimene aga polevat rakverelaste heaks tuhkagi teinud.

Jätab “Võsareporteri”? Võsa kinnitab, et on valituks osutudes valmis ka “Võsareporterist” taanduma. “Kui ma telesaate peaksin jätma, teen seda raske südamega,” sõnab ta samas, nimetades 16 aastat ajakirjanikutööd kirgastavaks kogemuseks.

“Just ajakirjaniku amet ongi minus tekitanud veendumuse, et alati ei pea poliitikat tegema poliitikud. Tavalistel inimestel tuleb see teinekord paremini välja. Selles mõttes on tegu loomuliku arengu ja oma tee jätkamisega.”

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest