Rubriigi “Mehelt naisele” küsimustele vastab seekord Keskerakonna ridadesse kuuluv Riigikogu liige ning endine Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra. Rainer on ka tuntud, kui suur spordiharrastaja, kes ei puudu kunagi avalikelt jooksumaratonidelt, harrastab tänavakorvpalli, suusatamist, kepikõndi jms. Täna aga näeme pisut Riigikogu liikme teist ja isiklikumat poolt- räägime abielust, vanusevahest suhtes, armastusest esimesest silmapilgust ja paljust muust põnevast. Meeldivat lugemist kallid naised!

Kas pooldate abielu või vabaabielu?
Pooldan selgelt abielu. Eeskujuks on minu vanemad, kes on olnud abielus üle 30 aasta ja vanavanemad, kes mõned aastad tagasi tähistasid lausa briljantpulmi.

Kas ühised hobid/huvid on suhte püsimise eelduseks?
Suhte püsimise eelduseks pole mitte ainult ühised hobid, vaid ühine arusaam elu põhiväärtustest. Vundament peal olema tugev, et maja aastaid vastu peaks.

Kas iseseisev naine on seksikas või hoopis eemaletõukav?
Naise seksikust ei saa siduda tema iseseisvusega. See moodustab vaid ühe osa tervikust ja tegelikult taandub kõik konkreetse indiviidi olemusele. Aga kui peab valima, siis on iseseisvus ikka pigem seksikas.

On Teil olnud endast oluliselt noorem/vanem naine, mis te arvate suurest vanusevahest?
Pean suurt vanusevahet suhtes selgelt raskendavaks teguriks. Kas me tahame seda tunnistada või mitte, aga vaatamata teatud eranditele tähendab vanusevahe erinevat küpsusastet. Mina isiklikult ei kujuta hästi ette, et mind köidaks 40 aastaselt õhtul kodus enne uinumist arutada 20 aastase neiuga tema homset üliõpilaste rebasteristimise kava.

Mida te naise juures esimesena vaatate/märkate?
Naise puhul vaatan ma alati nägu ja silmi. Just silmad reedavad inimese olemuse. Oluliseks pean kõikide pisikeste detailide kokkusobivust ning kaunid kingad on kirsiks tordil.

Naine üritab teid armukadedaks teha — kas seksikas või lapsik ja nõme?
Õige naine teab oma väärtust. Samas on iga mees oma südames armastatu suhtes tsipake armukade. Seda aga kunstlikult esile kutsuda on lapsik ja nõme. Kui midagi ei meeldi, tuleb need teemad julgelt omavahel hommikul keefiriklaasi ääres selgeks rääkida.

Kas naine, kes juba esimesel kohtumisel mehega voodisse läheb on litsakas?
Loomulikult ei pea ma õigeks kohe esimesel kohtumisel voodisse hüpata, aga ma põhimõtteliselt ei anna inimeste käitumisele selliseid karme hinnanguid teadmata tausta ja asjaolusid. Eesti ühiskonnas peaks tervikuna rohkem tolerantsust ja väärikust olema.

Pisivale — lubatud või lubamatu?
Igal valel on lühikesed jalad. Just väikestest valedest saavad alguse suured ja väga suured valed.

Räägitakse, et mehed otsivad oma ema sarnast naist, on see müüt või tegelikkus?
See, et naist teatud küsimustes, kas teadlikult või alateadlikult, oma emaga võrreldakse on paratamatu. Samas ei usu ma, et keegi ühe ja õige otsingul seab enda eesmärgiks leida oma ema noorem koopia.

Kas armastus esimesest silmapilgust on võimalik, olete te seda ise kogenud?
Usun armumisse esimesest silmapilgust. Armastus vajab kasvamiseks aega.


Rainer Vakra (Scanpix / Peeter Langovits)