Tantsijatar ja saatest “Tantsud tähtedega” tuntuks saanud Kaisa Oja (24) ei ole pere ainus laps – tema õde on samuti tantsijatar, kellega ollakse positiivses mõttes konkurendid. Kaisa naeratab tantsupõrandal kirglikult partnerile ja kodus sama veetlevalt oma tantsijast mehele. Ainult tantsija suudabki seda nii hästi mõista, ilma et mängu tuleks armukadedus või viha, teab naine.

Pere ja lähedased on Kaisa elus inimesed, kes mängivad tähtsat rolli. “Issid sõidutasid meid trennidesse, emmed tõusid ka kell kolm öösel üles, et teha lastele võistlusreisile võileibu kaasa. Neid asju võibki loetlema jääda,” räägib Kaisa.

Oma tantsijast õega on nad alati positiivses mõttes konkurendid olnud. “Hakkasime koos tantsima, ta astus oma tulemustega mulle vaikselt kanna peale, mis sundis mind rohkem pingutama,” toob Kaisa näite. “Kooli ajal toimus ka hinnete võrdlemine – kes on tublim. Tundub, et see jätkub siiani. Peresisene väike üksteise ületrumpamine viib elus kaugemale!”

Anne ajakirjaniku Kerttu Jänese  küsimuse peale, kust Kaisa nii palju energiat ammutab, vastab Kaisa: “See on elustiil, mis mulle juba sündides kaasa anti. Lapsest saati olen pidanud oma aega kavandama nii, et seda jaguks kooli, tantsimise ja võistluste jaoks. Praegu tundub mulle mõnikord, et olen lapsepõlves suure osa oma eluks antud energiast ära kasutanud. Kuid sagimine on mind kujundanud inimeseks, kes toimib vanasõna järgi: kes rohkem teeb, see rohkem jõuab. Mittemidagitegemine muudab mind rahutuks – see ongi igapäevatoimingutes minu tõukejõud.”

[ot-gallery url=”gallery/kaisa-oja-peresisene-v%c3%a4ike-%c3%bcksteise-%c3%bcletrumpamine-viib-elus-kaugemale%e2%80%9d”]