Homme avatakse Tallinnas suure avapeoga tuttuus ja ilus tantsuklubi TantsuGeen, mille kaunite ja töökate omanikest treenerite Regina Teino ja Monika Tuvi’ga tegi Gossip.ee toreda intervjuu!

Millest tekkis teil mõte oma spordiklubi teha?
M: Oma tantsustuudio idee või väike unistus vasardas mul kuklas juba mõnda aega.  Peale pikka pausi tundsin, et nüüd on aeg selleks küps
ja rääkisin sellest ka Reginale ja sealt see kõik alguse sai.
 
Kui palju kulus aega oma klubi tegemise idee tekkimisest kuni avamiseni?
R: Väga kiire, teguderohke, aga ka väga põnev 1,5 kuud uste avamiseni.
M: Mitte päris idee tekkimisest, aga sellest hetkest kui kokkulepped sõlmitud ja vastused lukku said, läks jah ikka kõvaks ralliks. Ja nagu ikka, et kõik viimasel minutil, siis oli ka meil nii, et veel eelmisel õhtul pandi ühes saalis alles tantsupõrandat maha ja ise sättisime viimaseid asju paika, enne kui avatud uste päeval huvilised sisse lasime.
 
Mis oli raskem, kas paberimajanduse ja vormistamise pool või ehitus ja sisustamine? Kas võtaksite selle tee uuesti ette?

R:  Ei oskagi öelda, et mis raskem, sest iga osa võttis korralikult aega ja iga asja juures on nii palju pisiasju, millega tegelema peab. Hetkel sellist uut teed vastu ei võtaks, sest tegeleme veel praegugi pisiasjadega. Küsige paair aasta pärast uuesti.
M: Ette on tulnud pisiasju, mille peale uneski tulla ei osanud, seda enam kui kõik asjad korraga ette võtta. Ei oskagi öelda, kumb raskem on, mõlemad. Aga kõik on teostatav nagu juuresolevalt pildilt näha.

 
——————————————————♥—♥—♥——————————————————
Reklaam:

Visit Ohmygossip Couture e-shop
——————————————————♥—♥—♥——————————————————

Kes tegi teie klubi sisekujunduse?
R: Kui muidu teeme kõike koos, siis sisekujunduse osas oli meil ka minu pere abiks, sest ühe päevaga kogu sisustuse muretsemine oleks isegi meile vast natuke ülejõu käiv.
M: Jaa, aga me saime sellega hakkama — see oli nagu üks suur seiklus, mille lõppedes olime surmväsinud, aga õnnelikud. Sisustamisel olid suureks abiks Regina mees, kellest tegime sujuvalt transamehe ja õde, kes on naine nagu orkester. Ta tegi kõike, aitas nii nõu kui jõuga. Enamus me stuudio mööblist on ka tema kokku pandud. Nüüd on meil ilus/armas ja kodune stuudio.
 
Monika, kas julgeksite oma firma tegemist soovitada ka teistele tegusatele inimestele? Või leiate, et pere kõrvalt oleks lihtsam teha palgatööd? Kui keeruline on masu ajal alustada oma ettevõtlusega?
M: Oleneb, mis alal. Ma ei saa öelda, et see oma firma tegemine jube lihtne on ja kõigile soovitada, aga kui oled leidnud oma niši ja tead täpselt, mida teed, siis saab hakkama. Osa inimesi, kes on võib-olla natuke mugavamad ja kellele sobibki käia kellast kellani palgatööl, neile on jälle see variant lihtsam. Aga mulle sobib natuke pinget argiellu ja olen piisavalt ambitsioonikas, et toimetada omal alal ja olla iseenda peremees.
 
Noorem poeg on teil veel päris väike. Kuidas te jõuate tema kõrvalt veel klubi pidada ja trenne anda?

M: Aja planeerimine ongi võib-olla minu kõige keerulisem asi. Just sellepärast, et Sam ei käi veel päris lasteaias. 3x nädalalas on ta pool päeva Naba lastehoius, seal talle väga meeldib ja siis päeva teise poole on ta kas minuga stuudios kaasas või on ta isaga kodus või siis on ta lapsehoidjaga.

Stuudiosse planeerisime ka lastenurga just selle mõttega, et emadel, kel on hädajuhtum ja ei ole last kuhugi hoiule jätta, saavad lapse kaasa võtta. Et kellelgi ei jääks sellepärast trenni tulemata. Ilmselt saab Samil olema sissekirjutus meie lastenurka, sest ema teeb tööd. Trennigraafiku olen pannud omale alustuseks jõukohase ja arvestades laste ja perega ka.
 
Kas teie pojad ka tantsuga tegelevad?
M: Mac tegeles võistlustantsuga 3 aastat, aga enam mitte. Sam on veel päris väike, aga harjutan teda käima Regina “lustakate jalakeste” tantsutrennis. Minu meelest on vajalik nii poistel kui tüdrukutel saada varases eas rütmitunnetus ja liikumise põhi alla.
 
Kas te olete suutnud ka oma kaasad tantsupiskuga nakatada?
R: Minu elukaaslane on teinud tantsutrenne elus erinevaid ja üsna palju. Meie stuudios hakkas ta tegelema hoopis akrobaatikaga.
M: Minu mees ei ole tantsuga tegelenud ja ei hakka seda ilmselt kunagi tegema ka. Kahjuks või õnneks.
 
Kuidas hindate üldiselt Eesti inimeste tantsuoskust ja üldse huvi tantsu vastu?
R: Rõõm on tõdeda, et aina rohkem Eesti inimesi tahab tantsida ja ka huvi on aastatega ainult kasvanud – jätkakem tantsupisiku levitamist. Tantsima õppima on võimeline igaüks – iseasi kui hästi keegi seda tegema õpib, aga see ei ole ka peamine. Oluline on tahe ja rõõm tantsida!
M: Huvi tantsu vastu on üsna suur. Selge on see, et igaühest ei saa tantsu superstaari. Minu idee on, et tantsida võivad ja lausa peavad kõik inimesed vaatamata east, soost, pikkusest, laiusest jne. – tants on ihu ja hinge toide ja teen nii, et trennist lahkutakse alati higiste ja õnnelikena.
 
Kas on plaanis kunagi tulevikus oma klubi ka teistesse Eesti linnadesse laiendada?
R: Ütleme siis nii, et see ei ole üldse välistatud.
 
Millega teie klubis saab tegeleda?
R: Huvilistele on avatud järgmised stiilid: Ballett, House, HipHop, Nia, MovingForFun, Girlie HipHop, Contemporary Jazz, Lustakad Jalakesed, Club Freestyle, Club Freestyle OldSchool.
 
Kes on teie sihtgrupiks? Millises vanuses ja millise tantsukogemusega inimesed?
M: Tänu erinevatele tantsustiilidele, on sihtgrupp suur ja lai ning nagu juba ütlesin, siis kõik, kellele meeldib tantsida ja kes tahavad ennast liigutada/saada head füüsilist koormust pluss ülihead emotsiooni. Inimesed paigutame eri gruppidesse, vastavalt vanusele ja tasemele.
 
Kas juhendate kõiki treeninguid ise või on ka teisi treenereid?
R: Meie juhendame TantsuGeenis Club Freestyle’i treeninguid – ülejäänud treeningstiilide jaoks on meil teised oma ala professionaalid.
 
Mille järgi te teised treenerid valisite?
R: Mina proovisin lähtuda esmalt sellest, et kelle trenni ja millist stiili ise sooviks teha ja need treenerid ka õnneks endale saime. Lisaks muidugi mõtlesime inimestele, kes tahavad väga trenni teha, aga veidi vähem tantsulist, vaid pigem fitnessilaadset, et valikut olek
s ikka igaühele.
M: Just, et stuudio pakutav menüü oleks mitmekülgne. Stiilide ja treenerite valikul usaldasin Regina ideid. Kuna oleme mõlemad ise nii suured tantsu ja liikumise fännid, siis usun, et oleme teinud hea ja õige valiku.
 
Kus ja millistel aegadel teie treeningud toimuma hakkavad?
R: Meie trennid toimuvad Rotermanni kvartali Valges majas, aadressil Rotermanni tn.5/Roseni tn.10. Trenne pakume 2x nädalas lõunapauside ajal ja ülejäänud päevadel alustame juba 16.00-st ja lõpetame õhtul 21 ajal. Stiilide, treenerite, tunniplaani, hindade ja kõige muuga saab tutvuda meie kodulehel www.tantsugeen.ee või Facebook’i TantsuGeeni lehel.
 
Paljud ei tea, mis peitub treeningute nimede taga. Kas saab teie pakutavaga ka eelnevalt tutvuda?
R: Tegelikult ongi kõige parem viis end toimuvaga kurssi viia, kui tulla kohale ja teha tasuta proovitrenn Sind huvitavas treeningstiilis. Kui ei peaks aga oskama valida, et milliseid stiile üldse proovida, siis võib julgelt ühendust võtta ja me aitame. Kui aga eelistused puuduvad, siis võib ju kõik läbi proovida ja oleme kindlad, et kõik leiavad kindlasti selle, mis täpselt neile sobib.
 


Regina Teino ja Monika Tuvi (Foto: Gossip.ee/ Karen Härms)


Regina Teino ja Monika Tuvi (Foto: Gossip.ee/ Karen Härms)


Regina Teino ja Monika Tuvi (Foto: Gossip.ee/ Karen Härms)


Monika Tuvi ja Regina Teino (Foto: Gossip.ee/ Karen Härms)


Monika Tuvi ja Regina Teino (Foto: Gossip.ee/ Karen Härms)


Regina Teino ja Monika Tuvi (Foto: Gossip.ee/ Karen Härms)