Ütlus “Kõik on uus septembrikuus” peab sel aastal Ines Karu (26) elus eriti paika – eraelus tuleb vastabiellunud naisel harjuda uue suhtestaatuse ja perekonnanimega, tööl aga ootavad teda uued väljakutsed.

Kas üldse ongi õige märkida Inese eesnime järele Karu või tuleks juba kirjutada abiellumisega saadud uus perekonnanimi? Praktilise naisena on Inesel arukas vastus valmis: “Ines Karu on endiselt minu esinejanimi, seda võib kasutada.”


Ines Karu-Salo ja Martin Salo (erakogu)

Kuid juba mitu nädalat kannab värske abielunaine nime Ines Karu-Salo. See on aga nii uus, et ta pole veel dokumentegi ümber vormistada jõudnud. Ines jutustab, et kuigi teda on tantsuõpetajana oktoobris Kreekasse rahvusvahelisele festivalile kutsutud, on see sõit hetkel veel küsimärgi all. “Et lennupiletid ära vormistada saaksin, pean enne nimevahetusega lõpule jõudma. Teen seda kohe, kui Inglismaalt naasen,” ütleb naine, kes viibib hetkel saareriigis ettevõtte Mothercare – firma, mille tegemiste eest Ines Baltikumis hoolitseb – ülemaailmsel turunduskonverentsil.

Töisele, eduperekonnas kasvanud Inesele tähendab abielu ometi suurimat pühendumist, mil naine ja mees väljendavad soovi teineteisega koos ühist elu rajada. “Üksteist piiritult armastada, austada ja toetada,” püüab Ines kokku võtta abielu tähendust tema jaoks. Jääb hetkeks mõttesse, et leida õigeid sõnu, kuid loobub säravalt naeratades. “See on kõik selline suur, ilus ja armas tunne,” resümeerib värske abielunaine lihtsalt.

Loe edasi ajakirjast Naised