“Ansambel ParvePoisid on olnud hõivatud terve suve. Ja tänud selle eest ürituste korraldajatele. Loomulikult on olnud hea meel kõikidest inimestest, kes on meie esinemistel kohal olnud ning peo lõpuni tantsinud. Ma loodan, et ka sügiseks jagub meil esinemisi ning üht-teist on meil juba ka broneeritud,” räägib muusik Kalev Tilk Gossip.ee-le.

Kalev Tilk, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Minu sünnipäev on imelisel ajal, täpsel siis kui Eestimaal peetakse jaanipidusid ning süüdatakse lõkked. Rääkides sünnipäevast, olen alati naljaga pooleks öelnud, et minu sünnipäeva tähistatakse üle Eestimaa. Inimestel on pikemad pühad, ootus suure suve ees ning lisaks sellele on tegemist aasta kõige valgema ajaga, kus hämarik ulatab koidule käe.

Samal päeval tähistatakse ka võidupüha, heisatakse sinimustvalged riigilipud ning toimub pidulik paraad. 20 aastat tagasi selgus veel, et sel päeval on ka minu nimepäev. Oma sünnipäevaks ei oskagi paremat päeva soovida. Üldjuhul pole mul õnnestunud ka sünnipäeva tähistada, sest alati on mul sel päeval kontsert olnud. Olen sündinud Pärnus. Suured tänud siinkohal minu emale ja isale.

Kas unistasite ka lapsepõlves muusiku ametist või olid tol ajal muud unistused ja soovid?

Lapsepõlveunistused on ju alati mängulised ning fantaasiaküllased. Küllap unistasin tuletõrje autojuhist bioloogia või mäeteaduste professorini välja. Muusika on kõikide inimeste elus olulisel kohal, nii on ka minule muusika olnud tähtis varasest lapsepõlvest saadik. Ausalt öeldes tunnengi ennast muusika keskel, seda esitades või luues kõige õnnelikumana. Aga muusiku amet, kui seda saabki klassikalises mõttes ametiks pidada, on pigem selline hobiline tegevus.

Kuidas ja millal sündis N-EURO bänd ning kui kaua selle nime all esinesite?

N-Euro sündis 1999. aasta algul. Ansambli idee tuli Marek Sadama poolt ning viie inimese koostööst saigi bänd hoo sisse. Sündis ansambel, mis siiani tegutseb ja annab kontserte. Viimastel aastatel pole me küll Eestimaal väga esinenud, aga me oleme olemas ja pole võimatu, et uuesti ka avalikult kontserte hakkame andma.

Kui palju andis N-EURO plaate välja?
N-EUROl on ilmunud 10 plaati:
Tshaka -Tshaka
Hei-hoo
Vesi peale
Rohkem seepi ehk elu nagu multifilmis
Lumi peale ehk suurest suvest segamini
Kolm aastat pidu
Greatest hits 1999-2005
Greatest hits 2 1999-2005
Greatest Hits 1999- 2005 Lumi peale – talve eri
Greatest hits 3 1999-2005

Kümneid CD-singleid ning N-Euro tegemisi kokkuvõttev DVD, millel on ka kaks ETVs salvestatud jõulu- ja uusaastakontserti.

Meenutage mõnda lõbusat seika bändiga esinemiselt?
Eks neil, kes teevad juhtub alati midagi. Meie sõidud kontsertpaikadesse ja tulekud sealt olid üsna meeletud. Eelkõige sellepärast, et me tegime pea igas kütusejaamas peatuse, eriti pikaks muutusid peatused öisel ajal tagasi tulles. Meil õnnestus tervele Eestimaale mitu tiiru peale teha ja kõik bensiinijaamad olid meil teada. Kontserdid olid ja on meie jaoks positiivset emotsiooni tekitavad ning energiat võtvad ja andvad sündmused. Lõbusamad seigad olid seotud ansambli ja publiku vahelise suhtlemisega, mis on omakorda seotud kontekstiga, seega siin ja praegu mõnda hetke meenutada pole tegelikult päris ehe enam.

Millal ja kuidas loodi ansambel “ParvePoisid” ning kes nimeliselt sinna bändi kuuluvad?

Enne ansambel ParvePoisid sündi õnnestus mul olla ka ansambel HELLAD VELLED sünni ja algusaaste juures. Kuna N-Euro esinemisgraafik ja minu igapäevatöö võtsid aga suure osa minu ajast, siis Hellad Velled jätkasid ilma minuta. Veidi hiljem otsustasin teha ansambli ParvePoisid, mis alustas 2004.a. ainult stuudioprojektina. Plaanis oli salvestada seltskonnalaule rahvalikumas võtmes, kus oleks kindlasti akordionit kuulda. Kõik seni ilmunud 7 CD-plaati (neist 1 on 3CD sarjast Eesti Kuld ja Eesti Süda) nägid ilmavalgust enne ParvePoiste avalikku ülesastumist. Tõenäoliselt on tegemist Eesti, võimalik et ka kogu maailma kontekstis ühe ainulaadse ansambliga, omades enne rahva ette tulemist juba 7 heliplaati ning lugusid oli ilmunud kokku 27-l kogumikplaadil. Parvepoisid on koostanud ka 3 seltskonnalaulude raamatut, kus kõikidele laulusõnadele on lisatud ka akordimärgid ehk duurid.

ParvePoisid on esinenud kahe ja kolmeliikmelisena ning ansambli liikmed on eluaeg tegelenud muusikaga, omades pikaajalist lavalist kogemust. Parvepoisid on Kalev Tilk, Rain Kõrbe ja Marko Naissoo. Täpsem info meie kodulehelt www.parvepoisid.com.

Millal on oodata fännide rõõmuks uut plaati?

Fännide rõõmuks võib öelda, et hetkel on salvestatud lugusid juba paari plaadi jagu ning pole välistatud, et juba sel aastal ilmub meie uus plaat, võimalik et jõuludeks.

Millist muusikat “Parvepoisid” teevad, kes teile laule kirjutab ning kas on juba välja kujunenud ka mõni selline hitt milleta ükski “Parvepoiste” kontsert ei möödu?
Nagu eelnevalt mainitud on ParvePoisid salvestanud palju seltskondlikke ja rahvalikke laule, mis on ka meie repertuaari põhituumikuks.

Omaloomingulised laulud hakkavad kõlama juba järgmisel plaadil ning neid meil jätkub. Lugude muusikalise poole eest kannan hoolt mina ise, laulude sõnad on erinevate inimeste poolt. Kirjutan ka ise laulutekste.

Lisaks oleme käima pannud ühe suurema ja pikemaajalise projekti, mille raames peaks valmima palju uusi laule.

Milline oli nimetatud bändi esimene laul, mis avalikult raadios kõlas?

Kuna ParvePoisid ei ole siiani ühtegi laulu eraldi singlina raadiojaamadele jaganud, siis ei oma ma ka mingit ettekujutust, milliseid lugusid on meie plaatidelt mängitud. Küll aga hiljuti valmis meil tantsuline versioon Vello Toomemetsa ja Juhan Süti laulust TSIRKUS, mida peaks ka olema võimalik raadiotest kuulda ja tellida.

Kus ja millal on teie esinemised lähemal ajal ning milline on teie bändi kontakt või fänniaadress?

Ansambel ParvePoisid on olnud hõivatud terve suve. Ja tänud selle eest ürituste korraldajatele. Loomulikult on olnud hea meel kõikidest inimestest, kes on meie esinemistel kohal olnud ning peo lõpuni tantsinud. Ma loodan, et ka sügiseks jagub meil esinemisi ning üht-teist on meil juba ka broneeritud. Meie esinemistest anname teada meie kodulehe kaudu.

Tulevikuplaanid?

Tulevikuplaane on mõistlikult. See tähendab, et show must go on! Ma arvan, et iga asi tuleb omal ajal ning meie tegemistest saavad senised ja uued fännid meie muusika, kodulehe ja muu meedia vahendusel teada.

Teie perekond ja lapsed?
Mul on väga tore perekond, väga kaunis ja armas naine ning meil on 2 toredat lasteaias käivat poissi.

Südamelt ära?
Kui saaks, siis tahaks inimestele rohkem armastust ning üksteisega arvestamist juurde anda. Tegelikult ei vii siin elus edasi miski muu, kui armastus iseenda, lähedaste ning oma tegemiste vastu.

Millist muusikat ise meelsasti kuulate ning kes on teie eeskujud-lemmikud?

Kuna ma olen tegelenud muusikaga seinast seina, siis võin väita, et ma olen kokku puutunud kõigega. Igas muusikastiilis on tegijad, kes on omamoodi lemmikud. Tegelikult on ju küsimus, millist muusikat ja milleks mingil eluhetkel vajad. See on
kinni hetke emotsioonides ja loomingu puhul ka inspiratsiooni avardamiseks. Aga siit tuleb võib-olla üllatuseks fakt, et ma tegelikult ei kuulagi eriti enam muusikat, vaid tegelen ise muusikaga niipalju, et mulle sellest piisab. Ainus koht, kus ma muusikat kuulan, on autos, peale esinemist kojusõidul.

Millist raadiojaama meelsasti kuulate?

Selliseid, kus kõlab ainult muusika. Meeldib kaasaegne tantsumuusika just soundi lahenduste ja energia poolest.

Milliseid saateid alati rõõmuga telerist vaatate ning milliseid mitte kunagi?

Telekat palju ei vaata, vahel uudiseid ja kui mõni inglise detektiivfilm ette jääb, siis vaatan neid ka. Eelkõige on minu lemmikute hulka kuulunud Agatha Christie teoste ekraniseeringud. Neis filmides saab pisut kaasa mõelda. Eks ma jälgin ka muusikasaateid ja ülejäänud telekast tulev ei pakugi mulle huvi.

Mida arvate horoskoopidest ja kes te ise olete tähtkujult?

Horoskoopidest ei oska ma kõige parema tahtmise juures midagi arvata. Küllap on sealgi oma tõde. Ise pole neid kunagi jälginud ega uurinud. Tähtkujult olen Vähk.

Mida arvate selgeltnägijatest-ravitsejatest?
Nii nagu horoskoopidega on sama lugu ka selgeltnägemisega. Otsene kokkupuude mul puudub. Ma ei väida, et selgeltnägemine pole võimalik, aga kui puudub kogemus ning suhtumine sellesse, siis ei saa ka midagi kindlat väita ega kommenteerida.

Kumb võiks olla uus Eesti Vabariigi president, kas praegune Ilves või Indrek Tarand ja miks?

President võiks olla väärikas, tark ja hea huumoriga. Kuna ma kumbagi inimest isiklikult ei tunne, siis minu arvamus ei toetu reaalsele teadmisele ja sellest lähtuvalt ei saa ma ka midagi hetkel välja pakkuda.

Millised on teie lemmikraamatud ja lemmikkirjanikud? Kas ja kui palju üldse tänapäeva kiire elutempo juures jääb aega raamatuid lugeda?
Ma ei loe juturaamatuid. Kui siis üritan vastavalt sisetundele sirvida mõne targa ja elunäinud inimese tähelepanekuid, lootuses, et raamatu autor on nende kirjapanekul olnud siiras ja aus. Muidugi on tore, kui vahel loed, et keegi teine mõtleb samamoodi või on samal seisukohal kui mina. Kogun elutarkust ja teadmisi, mida siis oma maailmapildiga võrrelda ja sobitada.

Mida põnevat toob teile veel alles jäänud suvi?
Alles jäänud suvi on täis esinemisi nädalavahetustel ja ühe nädala tahan veel ka perega puhata. Siis saab 2011 suvi mõnusa punkti.

Kus olete reisinud ning mida põnevat on meelde jäänud?

Reisinud olen ma päris kenasti, enamasti Euroopas. Kuigi jah, Egiptus on olnud ka sihtriik paaril korral. Reisinud olen palju seoses muusikaga. Olen ühe aasta Taanis õppinud ja sealset elu ka päris hästi tundma õppinud. Üks teadmine on igalt poolt meelde jäänud. See, et igas riigis ja kõikidel inimestel on argipäev. Ei ole vaja Eestist mujale põgeneda, lootes et mujal on parem.

Argipäev saab teid ikka ja jälle kätte, olenemata sellest, kus te parasjagu elate. Aga uusi kohti näha on alati tore!