Shem Davies’est (29) sai Euroopa kõige noorem vanaisa. Tema 14 aastane tütar Tia sünnitas väikese tütre, kelle nimeks sai Gracie, vahendab Hänt Extra.

Shem Davies oli üliõnnelik kui ta juulikuus vanaisaks sai. Kui ta sünnitusmajja tütart ja tütretütart vaatama läks, peeti teda Gracie teismeliseks isaks ja nõuti isikutunnistust. Shem ja tema endine tüdruksõber Kelly John said Tia vanemateks 15 aastaselt. Ka Tia lapse isa Jordan Williams on 15 aastane ning noored on koos olnud 18 kuud.

Shem räägib: “Nii fantastiline on näha väikest Gracie’i. Ma olen Tia üle meeletult uhke. Temast saab fantastiline ema. Kui ma sain teada, et ta ootab last, polnud ma sellest eriti vaimustuses. Kuid ma sain sellest varsti üle. Nüüd tuleb vaid positiivselt mõelda! Ma olen Jordan’it tundma õppinud ja temast on kasvamas üks tõeliselt tore noormees.”

Kuna Tia’l oli tervisega tõsiseid probleeme, siis otsustasid arstid, et laps sünnib planeeritud keisrilõikega. Tia ütleb, et ta ei unusta kunagi kontrasti mängude vahel kooliõuel ja surmahirmul, mida ta enda ja lapse pärast tundis. Vastsündinu kaalus vaid veidi üle ühe kilo ja ta viidi spetsiaalsesse osakonda, kus ta siiani viibib, on aga jõudsalt juurde võtnud ja saab mõne nädala pärast koju. Elama asutakse 30 aastase vanaema Kelly juurde, et Tia saaks õpingud lõpetada.

Nädal pärast Gracie sündi tähistas Tia haiglas oma 15 aastast sünnipäeva perekonna ja sõprade seltsis. Last peab Tia parimaks sünnipäevakingiks.

Teismeliste tüdrukute raseduste arv Suurbritannias on jätkuvalt tõusuteel. Statistika andmetel jäi 2009-l aastal rasedaks 38 259 alla 18 aastast tüdrukut, kelledest umbes pooled tegid aborti. Noorte emade arvult on Suurbritannia Euroopas esimesel kohal. Noori emasid on viis korda rohkem kui Hollandis ja kaks korda rohkem kui Prantsusmaal ja Hispaanias