“Kui mul on kolm last, pean suutma neile võimaldada normaalset elu. Ja selle nimel olen nõus rabama! Kuigi see on siiski millegi arvelt – mind pole kodus,” tunnistab saate “Kodutunne” armastatud juht Kirsti Timmer.

Kirsti rabab (39) abikaasat Ilmar Pukk’i (37) uudisega: “Ülehomme sõidan ära – olen viis päeva ära. Kas sa saad hakkama?” Et sellise keeristormina üle Eesti lendava naisega ei saa isegi perepuhkust ette planeerida, ajab korralikust arvepidamisest lugu pidaval mehel mõnikord närvi mustaks küll. Kirstile ei ole planeerimine ja arvestamine aga sugugi meeltmööda – juba tšekimajandusele mõeldes hakkab tal süda puperdama. Naksid poisid Ron-Robert (5) ja River (3) on emme-issi silmaterad – Ilmaril on tavaks neile igal õhtul raamatutest maailma tarkusi ette lugeda ja päeval käivad nad koos mööda ilma.

Nendega ühe katuse all elav Kirsti 17aastane tütar Merily, kes sihib fotograafia õpinguid Eesti Kunstiakadeemias, on viimastel aastatel asjalikuks hakanud. “Eks meil on see puberteet üle elatud. Ja see oli raske,” tõdeb Kirsti.

Tütar läks kodust ära
Sel suvel otsustas Merily koos sõpradega üürida korteri ja kodust ära kolida.
“Lasin minna. Läks. Ütlesin, et mina raha juurde ei anna,” meenutab Kirsti. “Mina ei hakka üürima teist korterit, kui mul on 350ruudune maja – kui sinul on vaja, siis saad ise hakkama. Ta käis tööl, teenis raha, nägi, et pead selle lihtsalt ära andma selle eest, et tule põlema paned, vee ja toidu eest, sa ei saa minna ostma uusi kingi või teksapükse. Elas kolm nädalat, tuli tagasi – need noored olid kolme nädala pärast kõik kodus. Ta nägi, mida tähendab omaette elamine. Ütles, et eiiiii, kodus on ikka kõige parem.”

Kirsti teab, et keegi ei õpi teiste vigadest, ikka enda omadest, ja ega tütar ei usu, kui talle lihtsalt rääkida, kuni ta reaalselt ei pea oma teenitud raha ära maksma. Kirsti leiab, et parem on lubada seda inimesehakatisel teha ja ta saab lõpuks ise aru – ega ta ju rumal ole. “Olen lasknud tal ise vitsa saada.” Kirsti arvab, et mida rohkem riivi lukku lükkad, seda usinamalt välja viilitakse: “Siis minnakse vara mehele, peaasi, et saaks kodust ära joosta.” Kirsti laseb tütrel sõpradega väljas käia ja “hängida”, kuni ema-tütre suhe säilitab usalduslikkuse.

Loe edasi värskest Kroonikast!