“Kohtun Nadežda Kaarmaga (61) Haapsalus Epp Maria Kokamäe galeriis. Trepp viib teisele korrusele Epp Maria tütre Anni Arro hubasesse kohvikusse, kus kohe jäävad silma vitriini taga ilutsevad uhked Nadja valmistatud tordid ja koogid,” kirjutab Piret Lakson ajakirjas Elukiri.

“Lett on erinevatest tortidest lookas. Üks kohviku populaarseimaid torte on Üllatus, mis lausa sulab suus ja milles on kahe šokolaadikihi vahele peidetud palju eri sorti marju ja puuvilju, mis muudavad maiuse eriti koduseks ja mahlakaks.”

“Säravblondide juustega rõõmsameelne Nadja tunnistab, et on just viimastel aastatel leidnud elus õige suuna, rahulolu, tasakaalu ning sisemise tugevuse, millest ta ei osanud unistadagi. Oma kutsumuse leidis ta küll juba 17-aastaselt, kuid kogu hingega saab sellele pühenduda  alles nüüd. Mitmete kohvikute magusamenüü koostaja, koolitused, raamat, intervjuud, esinemine telesaates – see on tõesti nagu uuestisünd!
Kindlasti tuleb naerunäone Nadja televaatajaile tuttav ette „Terevisioonist“, kus ta oma hõrgutisi igal teisipäeval tutvustab. Kevadel ilmus Menu kirjastuselt kokaraamat „Nadja koogid“, mis sisaldab paljude kookide retsepte, küpsetamiskunsti salanippe ning hulgaliselt ideid ja inspiratsiooni kookide kaunistamiseks.”

“Nelikümmend aastat kondiitriametis olnud Nadjal on neli last ja kui nad pisemad olid, juhtus tihti nii, et hommikul oli Nadja lüpsja, päeval koristaja ja öösel küpsetaja. Nüüd, mil lapsed on suured, pühendab ta kogu aja tortide valmistamisele. „Igas vanuses võib rõõmu tunda, peab ennast lihtsalt leidma,“ on Nadja kindel.”


Loe edasi ajakirjast Elukiri