“Praegu oleme ankrus Yasawa saarterühmas Nanuya Lailai saarel nn Sinises Laguunis, kus vändati ka samanimeline film. On varahommik ja kuskil siin pidi olema internet, mida kaua pole kohanud, sestap siin ruttu seda teadet toksin… enne kui algab suur pidu, mida oleme kaua oodanud ja kavandanud,” kirjutab Jaan Tätte oma reisiblogis 06.augustil.

“Täna saab arvestuslikult läbi pool aega meie reisist. Kümme kuud oleme rännanud mööda meresid ja kümme kuud on veel ees. Seni oli  aega rohkem ees kui selja taga, tänasest siis  vastupidi. Mingil moel võib öelda, et algab kodutee.”

“See kümme kuud on olnud väga pikk aeg. Oleme läbinud üle 30 000 km, mida see tegelikkuses tähendab, teavad vaid need, kes on seda kogenud. Olen siin kirjutanud rohkem toredatest maadest ja väikestest juhtumitest, aga raske on edasi anda neid üüratuid meremiile, kus oleme loksunud ja raputada saanud ja hirmusid tundnud ja palavuses lämbunud.”

“Kokkuvõttes on kõik olnud tore ja õigustanud seda hullu ettevõtmist. Eks näis, mida toovad järgmine kümme kuud… See teebki reisimisest väärtuse, et meil pole mingit aimu homse päeva kohta.”


Refereeritud artikli täisteksti loe Tarbija24.ee-st