Jamie Cumming on tõenäoliselt kõige vastutustundetum briti lapsevanem. 34 aastasel töötul Jamie’l on 14 last 12 erineva naisega. Peatselt saab ta taas isaks ja seda järjekordse uue naisega.

1995-l aastal sai Jamie Cumming esimest korda isaks. Tüdruk-sõber lootis, et nad abielluvad. Kuid Shotimaalt Dundee’st pärit noormehel olid teised plaanid. Pärast lapse sündi hakkas ta kokku saama lapse ema nõoga. Nad jäid kokku kümneks aastaks, aga kui naine sai teada, et Jamie oli teda korduvalt teiste naistega petnud, jättis ta mehe maha, kirjutab The People. 1997-l aastal oli üks armukestest Jamie’le teise lapse sünnitanud. Umbes samal ajal oli ta lapse teinud oma elukaaslase sõbrannale. Ja nii see jätkus …

Hetkel on Cumming’il 14 last 12 naisega. Novembris sünnitab Jamie 19 aastane tüdruk-sõber talle 15-nda lapse. Nüüd kutsutakse teda “Suurbritannia kõige vastutustundetumaks lapsevanemaks”. Ka Jamie ema on taolisest käitumisest tüdinenud, palunud tal lastesaamine lõpetada ning oma tegude eest vastutama hakata. Lorraine Cumming (55) ütleb, et poeg peab hankima endale töökoha ning laste emadele toetust maksma hakkama, selle asemel, et nad riigilt abiraha on sunnitud taotlema. “Ma armastan Jamie’t ja kõiki oma lapselapsi, aga nüüd aitab. On aeg, et minu poeg lõpetaks lastetegemise ja hakkaks vastutustundlikult käituma.” Enamus naistest on sunnitud abiraha taotlema, sest Jamie käest pole nad laste kasvatamiseks sentigi saanud.

Lorraine Cumming’il on laste emadega hea läbisaamine, kuid poja käitumine tekitab temas piinlikustunnet. “Tüdrukud on aru saanud, et ta tõotab neile igavest armastust, kuid petab neid ja lubab sama lugematule arvule teistele tüdrukutele. Kogu perekond on püüdnud temaga rääkida, et ta lõpetaks, aga see on tema jaoks nagu sõltuvus,” ütleb 14 lapse vanaema.