“Suvi on suures osas möödunud sel aastal kodumaal, kuna ma kirjutan üht uut ja väga huvitavat raamatut ühe Eesti naise elust. Olen teda pea neli kuud siin intervjueerinud ja ühtlasi imeilusat Eesti suve nautinud. Ma ei ole tegelikult nii pikalt kodus olnud seitse aastat. Peale selle on Eestimaad õnnistatud sel suvel superilmaga,” räägib kaunis, särav ning asjalik Londonis elav vabakutseline ajakirjanik Katrin Lust-Buchanan Gossip.ee-le.

“Olen iga paari nädala tagant Londonis käinud ja nii imelik on kaks ja pool tundi lennukiga põhja poolt lõuna poole sõita ja sattuda igal korral justkui sügisesse. Suurbritannias on olnud erakordselt kehv suvi, eriti kui ilma võrrelda siinsega,” räägib Katrin Lust, kelle armsam Adam elab Londonis, kuid sugulased & tuttavad Eestis Gossip.ee-le.

“Kuna see raamatu projekt hõlmab lisaks Eestile ka teisi riike, siis juuli alguses olin kaks nädalat Montenegros ja Albaanias. See oli väga vinge reis ja süda tahab Monenegros asuva imeilusa lahega Kotor nimelisse linna kindlasti tagasi,” on Katrin oma uuest raamtuprojektist ning sellega seonduvast õhinas.

“Lisaks siinsele tööprojektile olen sel suvel saanud siiski külastada ka paljusid kodumaiseid üritusi, millest ma olen välismaal elades saanud siiamaani ainult unistada. Ma olen nii palju aastaid igatsenud jaanipäeva järele, mida teatavasti mujal maailmas ei toimu! Sel jaanipäeval olin Viljandis, kus oli imetore. Olime sõbra koduõuel üleval vist kella seitsmeni hommikul…väljas oli koguaeg valge ja soe ja mina muudkui õhkasin kui tore on Eestis olla! Viljandi Folgil käisin ka lõpuks ometi ära! Lisaks etnole ja toredale muusikale olin ma hämmingus kui palju ilusaid inimesi meie väikeses riigis elab. Kuidas meie naised oskavad rahvuslikke värve ja mustreid ülimoodsalt välja kanda ja kombineerida. Eestlannad on ses osas argentinlannageda sarnased,” räägib Katrin Gossip.ee-le.

Reklaam:

Külasta Ohmygossip Couture’i e-poodi

 

“Aga kordan veelkord, suvisest Eestist pole maailmas paremat kohta.”

“Suvedega on ju nii, et igal sügisel tundub, et see äsja juhtunud suvi oli ikka kõige ilusam. Üleeile oli hommik pisut kargem kui tavaliselt ja minu esimene mõte oli taas, et selja taha jäi jälle kõige ilusam aeg. Kuna suvi on Eestis ja Euroopas suht üürike, meenutab hing seda pea terve aasta…kuni järgmise suveni loomulikult! Üleüldse mulle tundub, et põhjamaa inimene elabki justkui järgmise suve nimel! Sel aastal oli mul üks väga ilus suvi ja mis kõige tähtsam – toredate inimeste keskel.”

Mis on aga Katrini lemmik suvesöök? “Kuna Londonis ei ole toidupoodides müügil keefiri, siis sel suvel Eestis olles avastasin taas üle pika aja kama. Kui väljas on palav, siis täidab see mõnusalt kõhtu ja ei tee enesetunnet raskeks. Inglismaal söön ma suvekuudel palju maasikaid, rõõsa koorega muide. Kui ma maal olen olnud, siis käin ka põldmarju korjamas. Teen neist magustoitu nimega crumble….kuidas see eesti keeles kõlab, ma ei tea! Paned marjad ahju, küpsetad pehmeks ja puistad üle jahu, suhkru ja võiseguga. Viimase lihvi annab lusika täis jäätist!”

 

“Lemmikjook on Eestis kahtlemata kodumaine õlu, mida ma pean üheks oma ilunipiks. Kunagi lugesin ühest Norra ajakirjast, et õlu hoiab vistrikke ära…see ongi mu totakas põhjendus, miks ma vahel õlut armastan. Ahjaa, Carla Bruni armastab samuti õlu ning usub samuti norrakate eeskujul, et õlu hoiab näo rõõsana,” lisab Katrin naerdes.

“Londonis eelistan ma suviti Pimmsi, mille valmistamises on britid spetsialistid ja mis tuuakse lauale suures kannus värskete puuviljade, maasikate, vaarikate ja piparmündilehtedega. Suvine lemmikoht? Ikka seal, kus on hea ja mulle kallis seltskond.”

Rääkides suvistest iluprotseduuridest on Katrin üsna resoluutne_ “Ütlen ausalt, et ma ei ole kunagi olnud suur salongikülastaja. Üleüldse olen ma ilusalongides elu jooksul käinud kokku kõige rohkem kümme korda. Muidugi kui välja arvata juuksur, kes mu juukseotsi iga paari kuu tagant lõikab. Pigem olen ma inimene, kes naudib koduseid iluprotseduure. Minu Londoni kodu on täidetud igasuguste kreemide, lõhnade ja maskidega. Ometi ei kuluta ma sellele kõigele palju aega. Kuna ma käin tihti vannis, siis see ongi minu igapäevane iluprotseduur number üks, mille eel ja järel ma end erinevate ilutoodetega poputan. Ma armastan igasuguseid ilusaid potsikuid ja topsikuid,” paljastab Katrin Gossip.ee-le.

“Sporti teen ma suviti tavaliselt väljas. Kas jooksen või kui keegi viitsib minusuguse algajaga mängida tennist. Kuna ma kannatan balletiklassi õpingute tagajärjel seljavalude käes, siis pean ma tihti käima ka ujumas. Ujumine muide vormib keha kiiremini kui ükski teine spordiala. Ahjaa, minu suurim spordisaladus on viimased kaks aastat olnud hüppenöör, mida ma alati igal pool kaasas kannan ja millega ma igal pool paljude jaoks nagu segane hüppan.”

“Ohjah, Plaanid,” naerab Katrin, kui uurime, mida kaunitar sügiseks oma ellu plaanib. “Kui ma vaid teaks. Kuna ma olen viimased kaks aastat olnud vabakutseline, siis olen ma muutunud oma plaanide tegemisel pisut liiga vabameelseks ja otsustan paljusid asju emotsiooni ajel. Eks ma pean end septembriks kokku võtma ja oma plaanid paika panema. Praegu olen veel nädalakese Eestis ja siis Londonis…taas töölainel! Talveks põgenen nii nagu tavaliselt sooja…Põhjamaises külmas ja pimedas kliimas on minusugusel üliemotsionaalsel inimesel üsna raske hakkama saada…”