“Tulevikus plaanin naasta telesse, samaaegselt end Lauluväljakul rakendades, sest muusika ja üritused on alati olnud minu lemmikteemaks,” räägib kaunis ja töökas SA Lauluväljaku turunduse ja avalike suhetega tegelev endine TV3-e reporter Anne Sääsk Gossip.ee-le.

Anne Sääsk, teie sünnipäev ja sünnikodu?
19.06.1986, Tallinn, Mustamäe.

Kelleks unistasite saada lapsena?
Tunnen ülisuurt kirge joonistamise ja kunsti vastu, mistõttu unistasin väiksena moekunstniku ametist. Sisimas olen samas ikka veel laps, seega hetkel unistan lavakujundaja ametist ja kunagisest telesse naasmisest (oma praeguse töö kõrvalt).

Millal tekkis huvi telereporteri töö vastu?
Tartus 2. kursusel õppides tulime sõbra Johannes Trallaga, kes oli just värskelt TV3 reporteri ametis tuleristsed saanud, mõttele, et minusugune inimene kuluks uudistetoimetusele marjaks ära. Kasuks tuli vene keele oskus (minu ema on vene rahvusest), julge pealehakkamine, raudne närv, töökiirus ja kompleksivabadus.

Millal oli teie esimene tööpäev TV3-es reporterina ning kellega või millest rääkis esinene tehtud saatelõik?
Esimene tööpäev TV3’s oli 2007.aasta juuli lõpus, mil astusin esimest korda Peterburi tee 81 asuvasse telemajja. Tulin, meeldis ja jäin ning esimene lugu rääkis sellest, kuidas mitmeid gümnaasiumid sulgevad 2007.aasta sügisel uksed, kuna pole piisavalt õpilasi, esimesed sõnad kaamera ees laususin Sõle gümnaasiumi ees.

Milliste kolleegidega oli kõige lahedam TV3-es töötada?

Armastan ja igatsen palavalt oma endisi töökaaslasi reporter Kristjan Rabi, päevatoimetajat ja diktorit Sirje Eesmaad, päevatoimetajat Küllike Roovälja, avalike suhete juhti ja diktorit Annely Adermanni, endist spordi- ja praegust krimireporterit ja diktorit Marek Lindmaad, kaamerameest Sven Paldist ja Kalev Hillerit, monteerijaid Janis Kaera, Martin Haljastet ja Erki Pernikut, ilmapossi Erkki Sarapuud, uudiste helimeest ja StarFMi raadiohäält Meiko Kella, raadiohääli Allan Roosilehte ja Jevgeni Fokinit, spordireporterit Kalev Kruusi, uudisterežissööri Talis Talve, krimireporterit Allan Muuki ning TV3 maja kohviku põhitšikki Juliat. Mul olid vapustavad töökaaslased! Toimetusetoa erinevate huumorimeelte kombinatsioon tõi tihti lausa naerupisarad silma.

Kas mõni põnev või naljakas aps ka ette tuli reportaaži tehes, mida praegugi lõbus meenutada on?
Eks neid ninali lendamisi ja kaamera ees puterdamisi on ikka ette tulnud. Mulle meeldib tegelikult meenutada üht juhtumit, mil Priit Pullerits tabas mind Jõhvi kontserdimajast lugu tegemast ja pärast sellest lausa artikli kirjutas. Kuna aja kokkuhoiu huvides otsustasime salvestada loo sissejuhatuse sündmuse tegelikult algusest varem, siis oli üllatav lugeda lugupeetud ajakirjaniku sapiseid siunamisi teemal, kuidas alles verisulis laps-reporter rahvale valetab ja kuidas televisiooni iialgi uskuda ei tasu. Mulle meeldib, et selle töö juures on iga päev uus ja huvitav – iial ei tea, kas satud tol päeval kuriteopaigale, laeva, lennukisse või helikopterisse. Või istud hoopis valitsuse pressikonverentsil.

Millist tuntud persooni on olnud kõige vahvam intervjueerida?

Ei oskagi ühtki inimest välja tuua…sest kuna muusika on mu armastus, siis olen alati nautinud artistide intervjueerimist (nii kodumaised kui välismaised). Pean aga uhkusega tunnistama, et kõige lahedamad inimesed kõnnivad meie hulgas tänavatel. Armastasin tänavaintervjuusid, sest alati oli põnev kuulda, mida arvab inimene, kelle ise saad tänavalt välja valida.

Milline tuntud persoon on olnud kõige ebameeldivam ja tõrges intervjuud andes?
Ebameeldiv pole mul olnud intervjueerida mitte kedagi. Üksjagu tõrksat iseloomu on aga üles näidanud poliitikud Rein Lang ning Edgar Savisaar.

Milliseid ameteid olete siiani pidanud ning millega hetkel tegelete?
Olen töötanud 5 aastat teiste tööde kõrval Tallinna ja Tartu linnades giidina inglise keelt kõnelevatele turistidele, otseloomulikult omal ajal tudengina Tartus nii ettekandja kui klienditeenindajana, toimetanud saateid ning ühtlasi ka olnud TV3 copywriter. Lauluväljakul turunduse ja kommunikatsiooniga tegelemine on väga põnev ja vajalik, sest paljud inimesed seostavad seda ala vaid laulupeo ja õllesummeriga. see info aga, et siin koguaeg midagi toimub ning et igaüks on teretulnud jalutama, piknikku pidama või golfi mängima, on jäänud tagaplaanile. Seda hetkel olengi muutma asunud.

Tulevikuplaanid?

Tulevikus plaanin naasta telesse, samaaegselt end Lauluväljakul rakendades, sest muusika ja üritused on alati olnud minu lemmikteemaks.

Südamelt ära?
… ei teagi, mida siia kirjutada. Südant mul küll miski ei vaeva, kui ehk siis vaid see, et tahaks inimestele soovitada julgust ajada taga oma unistusi, mitte rahulduda sellega, mis parasjagu käes on.

Teie haridus?
Olen lõpetamas Tartu Ülikooli kahel eriealal – inglise keel ja kirjandus ning riigiteadused. Teha on jäänud veel vaid bakalaureusetööd. Seejärel soovin siiruda EKAsse lavakujundamist õppima.

Kes võiks olla teie arvates järgmine Eesti Vabariigi president ja miks just tema?

Meie praegune president sobib oma ametisse suurepäraselt! Presidendipaar on karismaatiline ja meeldejääv, nad suudavad meie riiki välismaal hästi esindada ning kõik negatiivne, mis avalikkust nende puhul erutab on minu arvates kivi kantseleid kapsaaeda. Lisaks on president rahvamees, kes pole iial saladust teinud oma inimlikest eelistustes kasvõi näiteks muusika vallas. Ei kujuta ega soovigi kujutada kedagi teist sellel ametipostil.

Mida arvate selgeltnägijatest, ennustajatest ja ravitsejatest, kes on teie arvates kõige asjalikum tuntumatest ning kas endal ka mõni naljakas seik on pajatada sellest valdkonnast?
Olen lähedalt tuttav päris mitme ravitseja ja nõiaga ja pean neid lihtsalt põnevateks, meist erineva maailmavaatega intelligentseteks inimesteks, kes suudavad maailma tunnetada teisel tasandil kui valdav enamus. Ning just seetõttu saabki nende maailmavaade ja nö ettenägemisvõime töötada üksnes nende endi jaoks mitte tavainimesele. Pealegi…Igaüks võib iseennast täpselt nii haigeks ja terveks mõelda, kui ise suudab ning seeläbi olla iseenda selgeltnägija, ennustaja ja ravitseja.

Millist muusikat kuulate, kes on lemmikartist?

Vanakooli rokkenroll a la Chuck Berry Jimi Hendrixi stiilis. Keeruline on toimida ka ilma surematute Led Zeppelini ja Pink Floydi helideta. Püüan ka kaasaaegsel muusikal silma peal hoida, eriti hoolikalt eestimaisel – Ewert and the Two Dragons ning Dramamama on kindlasti need eesti artistid, kellel tasub silma peal hoida!

Millist raadiojaama kõige meelsamini kuulate?

RadioMania ja RaadioTallinn.

Milliseid saateid vaatate alati telerist ning milliseid mitte kunagi?

Kuna kasvasin üles vene kultuurikeskkonnas, olen ammutanud oma elamusi vene filmidest ja animatsioonidest ning tüüpilisi Mõmmiaabitsaid ETV’st ning Soome seriaale ei vaadanud kunagi (seetõttu soome keelt ei räägi paraku mitte sõnagi…küll aga oskan vene keelt!)

Teie perekond ja laps
ed?

Ei ole olnud veel õnne emaks saada ning pole plaanis seda käesoleva elukümnendi jooksul teha. Küll aga olen õnnelikus kooselus väga südamliku inimesega, kellega pere loomine ei tundugi nii võimatu ideena.

Kas horoskoope usute ning kes te ise tähtkujult olete?

Tähtkujult olen Kaksikud ning kuigi eriti horoskoopidesse ei usu, siis on mingid teatud jooned, mis tähtkujude puhul tõele vastavad. Ehk siis pean ennast kõige karmimaks Kaksikute vormiks – 1986.aasta oli tulitiigri aasta, mistõttu on minu puhul tegu erakordselt emotsionaalse tulekeraga.