Meelelahutusärimees Lauri Viikna räägib Gossip.ee-le, et tema päevad on hommikust õhtuni tööd pilgeni täis ning pere jaoks jääb vähe aega. “Kaks tsirkust, tivoli, kaks restorani, Viimsi Peokeskus, mootorratas ja vahel harva ka pere…” räägib mees oma augusti plaanidest ning lisab, et tsirkuse tööst pole ta kunagi eriliselt unistanud. “See on töö nagu töö ikka. Pikem olen alles nüüd hakanud sellest lugu pidama, sest oma loomult olen pigem tivolimees,” räägib Viikna.

Lauri Viikna, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Olen sündinud Sakala tänaval ja elanud Tatari tänaval. Pole selle maja lammutamisest siiani üle saanud ja näen oma sünnikodu siiani unes.
Sündinud 7 detsembril 1966.

Kas lapsepõlves unistasite ka tsirkuse tööst, või millegist muust?

Tsirkuse tööst pole ma kunagi unistanud. See on töö nagu töö ikka. Pikem olen alles nüüd hakanud sellest lugu pidama, sest oma loomult olen pigem tivolimees. Tsirkuses on väga palju artiste, kes on suured isiksused ja nendega on tihti väga raske..

Teie perekond ja lapsed?

Elan oma perega juba üle 10 aasta Viimsis. Mul on elukaaslane Annika ja palju tütreid. Vanem on 24.

Kuidas ja millal sai alguse Tivoli Tuuri korraldamine?

See on pikk lugu. Olin noorena muusik ja käisin Lucky Lukes mängimas. Sain hästi juhatajaga läbi ja ta kutsus mind sinna tööle. Korraldasin Eesti esimesi suuri festivale Linnahalli terrassil. Lucky Luke Õllepäevad, Härjasöömispidu jne. Siis kutsus Riho Rõõmus mind oma kogemustega Õllesummerit korraldama ja olin siis 3 esimese Õllesummeri peakoordinaator. Tahtsin tuua Õllesummerile ka Tivoli aga nii lühikeseks ajaks pole see reaalne. Siis tegid rootslased ettepaneku ja 1996 aastal korraldasin esimest Tivoli Tuuri, seda juba oma enda firmaga. 1998 aastal liitus Tsirkuse Tuur.

Miks loomakaitsjad teisse nii vaenulikult suhtuvad? Mõned inimesed arvavad, et piinate loomi?

Kõigepealt teadmiseks, et loomadega tegelevad dresseerijad. Mina loomadega ei tegele. Kõik tsirkuseloomad on pärit loomaaedadest, mitte vabast loodusest. Nendega tegeldakse iga päev ja nad saavad parimat hoolt. Dressuur ei erine sellest mida inimesed näevad areenil. Ka tsirkuseinimesed on loomakaitsjad. Need kellest räägitakse on loomakaitse aktivistid, kelle pole loomade kaitsmisega suurt pistmist..

Kas teil on ka endal mõni koduloom?

Meil on kodus koer ja kass. Nad on sõbrad… Koera sain Sepo Seemanilt, kes pani talle nimeks Mehis. Berni karjakoer. Kass on kass ja ta nimi on Kitu.

Milliseks kujuneb teie suve lõpusirge, mida põnevat sellesse mahub?

Kaks tsirkust, tivoli, kaks restorani, Viimsi Peokeskus, mootorratas ja vahel harva ka pere…

Kus ja millal toimub Tivoli Tuur lähemal ajal ning mida see sisuliselt pakub, kas mõni artist peale loomade ka esineb, näiteks lauluga?

Minu tegemiste kohta vaata:
peokeskus.ee
tivolituur.ee
tsirkusetuur.ee
kroko.ee

Huvialad?

Kõik pakub huvi, hetkel mootorratas, vahel fotograafia, hea toit, vein, viin, muusika, naised jne:)

Südamelt ära?
Sellest tuleks eraldi intervjuu teha. Nii palju on ümberringi tobedust, bürokraatiat, kadedaid ja rumalaid inimesi. See aga ei tähenda, et toredaid poleks. Nendega suhtlengi..

Millist muusikat meelsasti kuulate ning kes on teie lemmiklaulja?

Kuulan palju dzässi, funki, proget jne. Otsest lemmikut võib laste käest küsida. Kuidas sa võrdleksid Jamiroquaid või Phil Collinsit paremuses?

Millist raadiojaama enim kuulate?
Eestis on kõik mainstream ja üks sama pask. Kuulan raadiot välismaal olles. Seal kuuleb vahel ka midagi huvitavat. Kui siis Viker, Kuku või Klassikaraadio.

Millised telesaated kuuluvad lemmikute hulka?

Meeldivad hästi tehtud saated. Produtsendina hindan pigem professionaalsust. Meeldivad väga ulmekad, nii filmid kui seriaalid.

Mida arvate selgeltnägijatest ja selgeltnägemisest?

Mul on ka omal üks võime, mis omakorda mind hirmutab ja ma ei taha sellest rääkida. Usun, et üleloomulikud võimed on olemas, sest tunnen ise seda.

Kas mustlastesse ja nende ennustamisse usute?

Mu vanavanaisa oli mulle teadaolevalt mustlane.

Kirjeldage oma üht tavalist argipäeva, mis sinna mahub?

Palju tööd hommikust õhtuni välja, ringisõitmist, telefonikõnesid, natuke ujumist ja Gin tonic.