Võsareporteri Võsalaulus osalejad soovivad oma kuulsusekarikasse lisa ning on otsustanud ühistel jõududel tuua rahvani kontsert “Võsalaul 2011 vanad ja uued hitid”. Kuue lapse ema Tiia Padu, kes on üks osaleja ja ürituse organiseerija, räägib Gossip.ee-le, et sponsoreid pole ning kõigega tuleb ise hakkama saada. “Kuna meil pole sponsoreid, siis peame selle kõigega ise hakkama saama. Nüüd loodame, et see igati hästi välja tuleks ja rahval jääks meist väga hea ja soe mälestus!”

Tiia Padu, teie sünnipäev ja sünnikodu?
1973.18.03 Viljandimaa, Suure-Jaani vald.

Kelleks unistasite saada lapsepõlves ning kui noorelt tekkis huvi muusika ja laulmise vastu?
Nii nagu ikka väikesed tüdrukud unistasin ka mina, müüjaks, arstiks, juuksuriks jne… Nu nii palju kui ma ise mäletan, olen ikka väikesest tüdrukust peale armastanud laulda. Mäletan kui sõitsime õega koos Tallinnast-Viljandi vanaema juurde, siis alati koos õega laulsime küll bussis küll rongis. Ja ikka tädidele meeldis meie laul ja palusid meil ikka ja uuesti laulda. See on väga ilus mälestus – maale vanaema juurde sõitsime ikka lauluga.

Osalesite “Võsalaulus” päris tempoka lauluga. Kas seda laulu saab kuulda ka edaspidi mõnel kontserdil?

Ja kindlasti! Eks see “Petsi rahva laul” olegi ju see, millega ma osalesin ja millest on arenenud edasi ka Võsalaulu saates osalejatega üritused. Need laulud, millega me üles astusime Võsa saates, peavad kindlasti kontserditel kõlama, sest just enamus rahvas tuleb ju oma lemmikut kuulama. Ja muidugi ka uuemad laulud, mis on kellegil tulnud. Minul sai enne jaani valmis laul “Jaanipäeval” – sõnad ja viis Andres Linnamägi. Loodame, et enne kontserdit saab ka järgmine uus tantsuhitt valmis. Seda kõike tänu minu helilooja ja produtsent Andres Linnamäele, kes viitsib minuga jännata. Andres toimetab praegu ka minu kodulehe kallal, et ka see on tulemas. Ka DJ-Footonil on uus suvehitt valmis ja ka paljude teiste uusi laule saab kontserdil kuulata.

Plaanite korraldada 5. augustil Mustla laululaval “Võsalaul 2011 vanad ja uued hitid” kontserdi. Kes on ürituse korraldajad ning kas Peeter Võsa ise ka kohale tuleb?

Ürituse korraldajad oleme me kõik Võsalaul2011 osalejad. Idee südis meil kohe peale finaalsaadet, jagasime omavahel kontaktandmeid ja nii saigi see idee ellu viidud. Nüüd loodame, et kuna see on meie esimene suurem lavale astumine ehk sellise ürituse ettevõtmine, et see igati hästi välja tuleks ja rahval jääks meist väga hea ja soe mälestus! Kuna meil pole sponsoreid, siis peame selle kõigega ise hakkama saama. Siinkohal tahangi tänada kõiki, kes oma panuse selle ürituse läbiviimiseks annavad ja kindlasti suurimad tänusõnad DJ-Aare Antonile, kes tuleb meile vastu ja on terve õhtu meiega selle eest tasu tahtmata. Sellises väikses Eesti Vabariigis selleine vastutulelikus on igati väärt ülesmärkimist ja kiidusõnu! Ja me usume, et on kohal ka Peeter Võsa isiklikult ja juhib meie ürituse sisse. Nii sai toimetaja Jaaniga räägitud ja usun, et see üritus kajastatakse ka meedias.

Kas annate välja ka “Võsalaul” plaadi?

Ja kindlasti, kui leiame abistajaid ja sponsoreid. Sellise ettepaneku tegi ka finaal saates Mart Sander Peeter võsale, et võiks Võsalauludega plaadi välja lasta. Osalejatega on sellest ka juttu olnud ja loodame, et see ainult jutuks ei jää.

Kas ja kui tihti suhtlete teiste “Võsalaul” lauljatega?

Jah, ikka suhtleme omavahel. Jagame muusika osas üksteisele nõuandeid ja kuulame mida teised arvavad meie uutest lugudest jne. Kelgumäe Andresel ongi oma naistega pahandusi, et Andres enamus aja Padu Tiiaga netis suhtleb.

Millega igapäevaselt tegelete?

Tegemist jagub ikka – mul on pere ja majapidamistoimetused. Samas oma MTÜ-ga teeme oma laulu klubi, käsitööringi, näiteringi. Olen oma valla puuetega inimeste tugiliidu juhataja. Inimesed on meil väga vahvad, südamlikud, rõõmsad, mõistvad. Üldse siin kohal saan öelda, et meie vallas on väga sõbralikud inimesed.

Teie huvialad?

Küpsetamine, kalastamine, muusika, luuletuste ja laulusõnade kirjutamine, ise uusi toite välja mõelda ja katsetada.

Millist muusikat kuulate ning kes on Eesti lauljatest teie lemmik või eeskuju?

Kuulan kõiksugu muusikat, oleneb tujudest aga eelistan ikkagi Eesti muusikat. Nu minu lemmikuteks on ikkagi sellised vanema aja lauljad, kes on mulle juba lapsepõlvest saati meeldinud – Ivo Linna, Kare Kauks, Silvi Vrait, Anne Veski, Marju Lännik, Karl Madis, Erich Kriger, Mait Maltis jne jne…aga eeskuju on juba lapsest saadik Anne Veski. Teda ei väsi ma kuulamast ja teen tema õpetussõnade järgi, et enne esinemist sidrunit süüa.

Tulevikuplaanid?

Elan üks päev korraga.

Millist raadiojaama kuulate?
Elmar ja Sky Plus.

Lemmiksaated telerist?

Võsareporter, Reporter, Rääkimata lugu, Kodutunne, Eesti ostib superstaari, Tantsud tähtedega.

Südamelt ära?
Hmm…kui aus olla, siis nagu polegi südamel miskit. Siin tahan öelda lihtsalt kõigile, et olgem mõistvamad ja osake andestada isegi siis, kui südamel on väga valus. Andestage ja ka teile andestatakse!

Kes võiks olla järgmine Eesti Vabariigi president ja miks just tema?
Nagu öeldakse, tuleb uus ja hullem… Olen Toomas-Hendrik Ilvesega väga rahul. Kui rahvas pole rahul millegipärast, siis tuleks natuke mõelda, et nu mida me tahame? Üks inimene ei saa ju meid kõiki rikkaks teha ja haigustest vabaks. Aga just nende muredega on inimestel probleemid, et uhh kui raske siin Eesti Vabariigis ikka on. Kui ikka ise tahta, saab inimene ise siin elus kõigega hakkama. Küll läbi raskuste aga saab kes tahab. Käed rüppes ootamine ei anna tulemusi mitte kellegile.

Teie perekond ja lapsed?
Vabaabilelu, kuus last, kaks lapselast.

Kuidas suhtute horoskoopidesse ja kes olete tähtkujult?

Suhtun positiivselt. Kui ikka raadios horoskoope ette loetakse, siis ikka kuulan aga meelde küll ei jäta, et oh nii mulle täna horoskoop lubas ja nüüd nii pean tegema. Ise olen tähtkujult Kalad.

Mida arvate ennustajatest, selgeltnägijatest ja ravitsejatest? On teil ehk endal mõni huvitav lugu pajatada selles vallas?

Suhtun positiivselt, endal kokkupuudet pole olnud. Aga kuna ka endal on mingid võimed, siis usun, et see on täitsa normaalne. Nimelt tunnetan ise ette õnnetusi, mis mind või minu peret tabavad. Siis on nii raske kohe südamel ja tahaks nutta ja rahutus rinnus jne. aga kui õnnetus käes, siis muutub hing ka rahulikuks kohe. Ja samas olen tajunud, et suudan piltide järgi öelda, mis inimesega tegemist on ja üht teits veel. Soovin kõikidele inimestele naeru ja õnne teie päevadesse ja õppige andestama ja teineteist mõistma, usaldama ja hoidma! Naeratage alati isegi siis, kui hingel on valus, sest naer pikendab eluiga!