Gossip.ee alustas paari päeva eest uue rubriigiga ”Horoskoop”, kus uuritakse, kas ja kuipalju usuvad tuntud inimesed horoskoopi, saatust ja ennustusi. Kadi Viljak Trend24-st küsis, milline on Gossipi juhi Helena-Reeda enda kokkupuude müstika ja horoskoopidega.

 

Mis tähtkujust sa oled? Kas üldse või kui palju tähtkuju iseloomustus klapib sinu iseloomuga?
Olen tähtkujult Lõvi ja niipalju, kui ma erinevatest tähtkujudest tean, võin küll ütelda, et olen tüüpiline ”Lõvi” – suur, soe ja isekas süda; tobe uhkus ja ülemeelik mängulust; laisklemisperioodid; noobel elustiil; suurejoonelisus; õpetamisarmastus; gurmeenlus; igasugune kirgedemöll ja tundesegadused; romantika ning unistamised… täiesti mina. Kuna kõikide tähtkujuraamatute järgi on Lõvid küll kõige suurema südame kuid kõige tüütavama mölapidamatuse- ja edevusega tuntud, siis olen tihti oma kehva iseloomu tähtkuju kraesse ajada püüdnud. Aga üldiselt Lõvid armastavad ennast (et mitte kasutada õigemat sõna “jumaldavad”) Ma saan ka endaga suurepäraselt läbi.

Oled astroloogia vastu ka suuremat huvi tundnud, uurinud enda astroloogilist kaarti, lugenud vastavat kirjandust vms.?
Astroloogiaga on kokkupuuted pinnapealsed, aga mütoloogia ja astroloogia ühissuunad meeldivad mulle väga. Müstikat armastan ka. Üldiselt ma usun, et on palju asju, mida osad, tundlikumad ja võibolla võiks öelda, et tähelepanelikumad inimesed tajuvad ja tunnetavad ja teised mitte. Inimesed ei usu endasse, sealt saab kõik alguse – uskumatus ja võimetus.

Kas ja kui palju sa üldse tähemärkidesse ja horoskoopidesse usud? Loed lehesabadest päevaennustusi, uurid naisteajakirjadest suhtehoroskoope, enne suuremaid ettevõtmisi vaatad taevamärke jne?
Tähemärkidesse usun küll, olen täiesti kindel, et meie sünnikaart mõjutab meid ning  planeetidel on suur jõud, aga ma ei ole sellesse kunagi süvenenud. Horoskoobid, mis lehtedesse jõuavad on kindlasti suuremalt osalt välja mõeldud, neid ma olen elus ehk paar korda lugenud. Aga ma usun selliseid asju, et juukseid tuleb lõigata noore kuu ajal ning  aias taimede istutamiseks on omad õiged ajad. Ühesõnaga nii-öelda vanarahva kalender peab tihti paika.  

Oled käinud kunagi ennustaja juures? Mida neist arvad?
Ei ole käinud. Võimalik, et läheks viimases meeleheites, kui lähedastega midagi (ptui-ptui) rasket juhtuks ning mujalt abi ei saaks. Üldiselt, kui ma ka usuksin ennustaja võimetesse, ei tahaks ma tulevikku ette teada ning kaldun arvama, et see on üsna hägune teadus.

Kas usud saatusesse, ettemääratusse, mingisse kõrgemasse jõusse, mõni usub ingleid mõni Jumalat, mida-keda sina?

Saatusesse usun niipalju, et ma ei julge saatusega mängida ja tühju sõnu ja surmanalju teha. Kõrgemasse jõusse – nii Jumalasse kui Inglite olemasolusse usun.

Oled Sa kunagi ise tundnud, et sul on erilisi võimeid? Näiteks tundnud mõnda sündmust ette, saanud telefonikõne kelleltki, kelle peale just mõtlesid, tajud vaime – usud sa õldse vaime ja kummitusi?
Ühest vastust sellele pole. Pigem usun, et vaimud ja kummitused on olemas. Usun, et kõigil meil on tohutul määral avastatud ja avastamata erilisi võimeid. Vahel on kahju, et aega endale on nii vähe. Iga inimene peaks leidma piisavalt aega, et ennast avastada ja ennast paremini tundma õppida. 

 

Refereeritud artikli täisteksti loe meelelahutusportaalist Trend24