Amy Winehouse on surnud. Maailmakuulus lauljatar leiti surnult tema kodus Camden’is Põhja-Londonis. Ta oli 27 aastane.

Kell neli laupäeva pärastlõunal sai politsei kutse Amy Winehouse’i koju. “Kohale jõudes leidis politsei 27 aastase naisterahva surnukeha,” ütles Londoni politsei pressiesindaja. Tol hetkel oli surma põhjus tuvastamata. Politsei alustas juurdlust.

Kurb uudis sai teatavaks vaid mõned tunnid pärast ametlikku teadet Winehouse’i koduleheküljel, milles anti teada, et lauljatar teeb muusikaga pausi. “Amy Winehouse jätab ära kõik planeeritud esinemised. Kõik asjasse pühendatud isikud tahavad teha kõik, mis nende võimuses, et aidata tal end taas hästi tunda ja ta saab selleks niipalju aega kui vajab,” seisab teates.
Juunis, mil Amy Winehouse Belgradis comeback’i üritas teha, vilistati ta välja. Pärast seda jättis lauljatar ära kogu Euroopa turnee. Enne turnee algust viibis ta nädal aega võõrutusravil. Teel ravile nähti teda ostmas väikest viinapudelit. “Ta näis kusagil ära olevat. Ta tatsas ringi ja tal oli keel pehme,” ütles tol korral allikas ning lisas: “Ma olin shokeeritud nähes teda nii varajasel kellaajal viina ostmas ning veelgi enam shokeeritud, nähes teda seda ära joomas.”
Kogu oma karjääri jooksul võitles Amy Winehouse alkoholi- ja narkosõltuvusega. Debüütalbumiks oli album nimega “Frank”, mis osutus Inglismaal ülimalt menukaks. 2006-l aastal järgnes sellele “Back to Black”, mis tõi endaga kaasa kuus Grammy nomineeringut ning viis auhinda.
Amy Winehouse’i jäävad leinama ema Janis, isa Mitchell ja vanem vend Alex.
Esialgsetel briti meedia andmetel oli surma põhjuseks narkootikumide üledoos.