„Unistuste printsessi” saates osalemi-sega tuntust kogunud Maris Altma läks vabatahtlikuna Indiasse. “Üle maailma tegutseb selline organisatsioon nagu AIESEC, kes saadab noori üliõpilasi praktikale välisriikidesse. Mina valisin selleks riigiks India. Tegelen siin uurimustööga, mis lõppeb külades ning erinevates koolides käies ja rääkides noortele HI viirusest ja AIDSist, sest India on väga häbelik rääkimaks sellistest teemadest,” pajatab Maris Buduaarile.

“Hetkel olen olnud Indias kaks nädalat ning pilet Eestisse on 3. septembriks. Meie töö lõppeb 20. augustil ning pärast seda läheme kambaga reisima. Plaanis on minna Kashmiri maakonda, mis on osaliselt okupeeritud Pakistani poolt. Minu erialale tuleb see kasuks – näha, mis seal toimub. Jutte on erinevaid, välismaalased räägivad, et seal on ohtlik, kohalikud aga, et Kashmir on ilus ning väärt koht, kuhu minna.”

“India on tõesti mu südamesse roninud ning leidsin spirituaalse lähenemise elule. Me Eestis elame nagu kuningad, kuid ometi vingume rohkem kui nälgiv kodutu Indias. Me vingume materiaalsuse üle, kuid ometigi saame me hakkama, nemad aga siin ei saa hakkama, kuid ikkagi on nad õnnelikud. Inimesi sureb meeletult siin, peamiselt nälga. Üks surnud mees vedeles tänaval ning politsei togis teda toikaga. Inimesed söövad lehma sõnnikut, mis töödeldakse ümber söögiks, ning isegi lehma sõnnikust saab kütust.”

“Eestlased, ärge vinguge, sest paar miljonit inimest elab Indias tänavatel ning tuhandeid sureb nälga. Ärge muretsege homse pärast, ärge kahetsege eilset, vaid nautige tänast, sest täna me ELAME!”