“Plaan oma suvetuur korraldada tekkis mul IFFI ehk Ivo Linna juubelituuri ajal ning selline valik lauljate osas sai tehtud seetõttu, et Karl Madisega pole ma koos laulda saanud, Koit Toome on oma parimas vormis ning Uku Suviste on end samuti igati hästi lauljana näidanud. Suur rõõm on selliste vahvate meestega koos esineda,” räägib Anne Veski, kellel täna algab suur juubelituur Gossip.ee-le.

Olite oma sünnipäeval, 27. veebruaril, Venemaal. Kus te seal oma sünnipäeva pidasite ja kuidas seal läks?
Väga hästi läks, esinesin siis Võssotski klubis ja vastuvõtjaks ka Võssotski poeg.

Eelmisel nädalal, 8. juulil, täitus teil mehe Benno Beltsikoviga 30 aastat abielus olemisest. Kas ja kuidas te seda tähistasite?
Pidasime seda lähedaste ja sõprade seltsis.

Praegu räägib terve Eesti teie täna algavast juubelituurist. Millal tekkis mõte oma suvetuur korraldada ning kuidas sündis otsus valida just Uku Suviste, Koit Toome ja Karl Madis koos endaga esinema?
Plaan oma suvetuur korraldada tekkis mul IFFI ehk Ivo Linna juubelituuri ajal ning selline valik lauljate osas sai tehtud seetõttu, et Karl Madisega pole ma koos laulda saanud, Koit Toome on oma parimas vormis ning Uku Suviste on end samuti igati hästi lauljana näidanud. Suur rõõm on selliste vahvate meestega koos esineda.

Kas nendel, kellel ei õnnestu teie kontserditele tulla, on võimalik juubelituuri ka telekast näha?
22. juulil on kontsert Haapsalus, mille Kanal 2 üles võtab. Millalgi tuleb see Kanal 2- e ekraanile ka.

Kui kaua teie juubelikontsert kestab?

Kontsert kestab kaks tundi.

Kas sooviksite kedagi nimeliselt välja tuua, tänu kellele teie juubelituur teoks saab?
Suured tänud tahan öelda kõigile, kes kaasa on aidanud, sest see on meeskonnatöö.

Kes teie juubelituuri telereklaami tegemisel peamine tegija oli?
Üks tublimaid tegijaid on selle juures kindlasti Fred Krieger.

Oma lemmikartistidele antakse tihti kingitusi. Millised on teil olnud kõige meeldejäävamad kingitused fännidelt?
Kingitusi on igasuguseid, põhiliselt kingitakse mänguasju, näiteks suur karu on kingitud. Kingitud on ka revolver Venemaal Siberis vangilaagri piirkonnas, aga selle kinkisin Moskvas ühele miilitsa polkovnikule edasi. Kuu aega tagasi Peterburis olles juhtus üks naisterahvas mind äkki nägema oma läheduses ning kinkis mulle oma kaelast merevaigust kaelaehte.

Meedias on juttu olnud, et keegi tahtis teile kunagi kullakangi kinkida aga te loobusite. On see kuulujutt või ongi teil kulda liiga palju?
Ei sellist asja küll pole olnud, et ma kullast oleks loobunud, kullast ei ütle kunagi ära. Kulda kingiti kunagi Magadanis.

Viimasel ajal olete te palju duette laulnud. Esmalt tütre Kerli Veskiga”Võidumees”, Rolfiga “Liiga noor” ning ka Uku Suviste ja Ain Tammessoniga. Kellega teil endal kõige paremini koostöö sujus? Milline duett enim meeldis?
Kõigiga on olnud vahva koos laulda, aga loomulikult Rolfiga “Liiga noor” on super, nagu ka Uku Suvistega ning teistega. Kuna Ain Tammesson sai 9 juulil 55, siis andsime uue plaadi välja ning seal plaadil on samuti mitmeid kauneid duette.

Oma laulu videos “Roosiaia kuninganna” jalutate kadakate, mitte rooside vahel. Kas täna, kui roosiistandusi on tunduvalt rohkem, olete kaalunud laulue uut video teha?
Las see jääb nii, nagu ta kunagi tehti. Siiani ei saa aru, et miks see filmiti just kadakate vahel.

Südamelt ära?

Tahan öelda Eesti rahvale suure tänu, et alati soojalt vastu võetakse.

Millist raadiojaama te enim kuulate?
Eks aeg-ajalt ikka erinevaid raadiojaamu, aga Raadio Elmarit ikka põhiliselt, sest Elmar seal mängitakse Anne Veski laule ka tihedamalt. Elmari peatoimetaja Owe Petersell on samuti superinimene minu arvates, sest ta on kirjutanud mullegi laulusõnu.

Kuidas teie tütre Kerli poeg Frederik elab? Kas pisike noormees harjutab vanaema järgi ka laulmist juba?

Frederik on alles väike, kahe aastane ning tema veel laulmisega ei tegele, küll aga kui Anne Veski laulud raadiost kõlavad lööb tantsu nende järgi ja tihtilugu paneb minu plaadi mängima, sest paistab, et minu laulud talle meeldivad.

Loe lisaks:
Anne Veski juubelikontserdid (14-24.juulil)
Anne Veski tähistab juubelit suurejooneliste kontsertidega, kus löövad kaasa Koit Toome, Karl Madis ja Uku Suviste. Tegemist on Anne Veski esimese suvetuuriga Eestis, kus lauljanna kannab peaesineja rolli ja teda saadab live-bänd.