Reede hommikupoolikul andis peaminister David Cameron pressikonverentsi seoses viimastel päevadel lahvatanud hiigelskandaaliga ajalehe “News of the World” ümber, mille tulemusel 168 aastat ilmunud väljaanne ilmumise lõpetab, teatab TT Reuters.

“See väärib sügavat hukkamõistu. Ma ei saa aru, mis toimus nende inimeste peas,” ütles peaminister David Cameron pressikonverentsil 10 Downing street. Cameron lubas, et algatatakse põhjalik juurdlus nii konkreetsete süüdistuste kohta seoses telefonide pealtkuulamisega kui ka ebaseaduslike maksete kohta politseile. Eraldi juurdlus viiakse läbi selleks, et teha kindlaks kuidas kõige paremini pressi tööst ülevaadet saada ning seda regleerida.

“Pressivabadus ei tähenda seda, et press on seadusest kõrgemal. See, kuidas pressi praegu regleeritakse, ei toimi,” ütles Cameron. “Me vajame vaba pressi, kuid sellist, mida saab ka usaldada. Seda tahab avalikkus ja seda tahan ka mina.”

Peaminister nimetas juhtunut “äratuskellaks” suhetes poliitikute ja ajakirjanike vahel. Samal ajal kaitses ta oma endist alluvat Andy Coulson‘it, kes pärast seda kui ta 2007-l aastal ajalehe “News of the World” peatoimetaja kohalt lahkus, sai Cameron’i juures pressiülema ametikoha, kus töötas kuni eelmise talveni. “Ma andsin talle teise võimaluse, kuid teine võimalus ei toiminud. Otsus töölevõtmis kohta oli minu, ainult minu ja ma võtan enda peale kogu vastutuse,” ütles David Cameron.

 

Loe lisaks:
Pealtkuulamisskandaali tõttu lõpetatakse ajalehe “News of the World” ilmumine