Riigiprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles Anders Tsahknat ja temaga seotud OÜ Balti Radiodiagnostikat süüdistatakse mitmetes erinevates kuritegudes.

Mõjuvõimuga kauplemise süüdistuse kohaselt kasutas Tsahkna sotsiaalministeeriumis ministri nõuniku ametikohal töötades korduvalt ebaseaduslikult ära oma ametikohast tulenevat mõjuvõimu ning mõjutas erinevaid ministeeriumi ametnikke ning koostööpartnereid tegema tema enda või tema sugulaste ja tuttavate jaoks soodsaid otsuseid ning tehinguid. Nii mõjutas Tsahkna süüdistuse kohaselt näiteks ametnikku loobuma Tsahkna tuttava firmale leppetrahvinõude esitamisest.

Toimingupiirangu rikkumise süüdistuse kohaselt ostis Tsahkna 2005. aastal ühe ettevõtte, mis omakorda omandas osaluse teises ettevõttes, mis pakkus infosüsteemide arendamise teenust sotsiaalministeeriumile. Teatud perioodil oli Sotsiaalministri nõunikuna ja Eesti E-tervise Sihtasutuse nõukogu liikmena tegeles Tsahkna muuhulgas Tervise infosüsteemi puudutavate küsimuste lahendamise ning rahastamisotsuste langetamisega enda poolt varem omandatud ettevõtte kasuks.

Pistise nõudmise ning võtmise süüdistuse kohaselt nõudis Tsahkna kahe meditsiinitehnikaga tegeleva ettevõtte vahelise müügitehingu eest ühelt osapoolelt pistisena osa tehingu maksumusest.

Samuti süüdistatakse Tshknat dokumendi võltsimises, mille alusel on võimalik omandada õigusi ja vabaneda kohustustest ning võltsitud dokumendi kasutamises eesmärgiga omandada õigusi ja vabaneda kohustustest.